Bora

Ove slike dobio sam od prijatelja iz Hrvatske.Hanomag je kao i moj R16 i čeka restauracija.

Uploaded with ImageShack.us

Postovani Boro,

molim vas da mi date kontakt ako je moguce od coveka koji prodaje veliku crvenu vrsalicu sa strane 41. Nov sam na forumu pa nemam dovoljno postova da posaljem privatnu poruku. Moj mail je doktorno@neobee.net. Hvala unapred, Nemanja

Čika Bora, opet kasno palim, to je kao onaj s prvih slika, samo su na ovome stavljeni prednji točkovi s velikim ripnama. Nisam još ništa rješavo oko toga, trenutno pokušavam nabavit neku sijačicu za kukuruz. Nabavio sam neku špricu, pa i to malo sređujem, a pravim i neki rajcer, pa i oko toga posla. Malo sređujem i landinca, poskido sam poluge, oračko svjetlo, mjenjam mazalice i mesingane djelove. I da se malo pohvalim, nabavio sam još jednu sječku, ali ovaj puta manju. Ima još jedna dobra vjest. Radi se o tome da sam danas prolazio kraj jednog sela bliz Donje Slatine u Bosni. Komentiram tako s prijateljem mehanizaciju po dvorištima i reko vidi Zmaja, što su ga izrezali. Kad malo bolje, nije kombajn, nego vršalica. I šta ćemo, stali, otišli kod čovjeka malo porazgovarali i sad moram smisliti kako ju prevest preko granice :sjasi: . Ako ne uspijem u tom naumu, volio bih da se javi netko iz Bosne koga to eventualno zanima, radi se o vršqlici Zmaj 8, željezni točkovi, nije u nekom stanju, ali jako lijep projekt za sređivanje, šteta da se izreže, jer ju čovjek inače misli izrezat zbog vinklova. Dakle, blizu Brčkog ili Šamca, pa ako ne uspijem odvest, volio bih da se netko drugi usreći.
Puno pozdrava, uživajte mi... :ppozdrav:

Čika Bora, opet kasno palim, to je kao onaj s prvih slika, samo su na ovome stavljeni prednji točkovi s velikim ripnama. Nisam još ništa rješavo oko toga, trenutno pokušavam nabavit neku sijačicu za kukuruz. Nabavio sam neku špricu, pa i to malo sređujem, a pravim i neki rajcer, pa i oko toga posla. Malo sređujem i landinca, poskido sam poluge, oračko svjetlo, mjenjam mazalice i mesingane djelove. I da se malo pohvalim, nabavio sam još jednu sječku, ali ovaj puta manju. Ima još jedna dobra vjest. Radi se o tome da sam danas prolazio kraj jednog sela bliz Donje Slatine u Bosni. Komentiram tako s prijateljem mehanizaciju po dvorištima i reko vidi Zmaja, što su ga izrezali. Kad malo bolje, nije kombajn, nego vršalica. I šta ćemo, stali, otišli kod čovjeka malo porazgovarali i sad moram smisliti kako ju prevest preko granice :sjasi: . Ako ne uspijem u tom naumu, volio bih da se javi netko iz Bosne koga to eventualno zanima, radi se o vršqlici Zmaj 8, željezni točkovi, nije u nekom stanju, ali jako lijep projekt za sređivanje, šteta da se izreže, jer ju čovjek inače misli izrezat zbog vinklova. Dakle, blizu Brčkog ili Šamca, pa ako ne uspijem odvest, volio bih da se netko drugi usreći.
Puno pozdrava, uživajte mi... :ppozdrav:
Ante,nikada nije kasno,važno je da si tu i da si u toku.Čestitam ti za nove eksponate,i samo polako nemože se sve odjednom nabaviti.Ta vršalica Zmaj 8 je odličan eksponat i zahvalna za restauraciju,ako uspeš da je kupiš dobro je,ako ne biće još prilika za to.Evo ti našao sam u oglasima jednu poljakinju,samo 350 eura :osmeh: mnogo uspeha,pozdrav Bora ::novac::

Evo jednog Fendt-a za ljubitelje oldtimera, ovdje bi trebalo dosta posla da se dovede u početno stanje ali bi bio bio izazov samo takav :)

16lbkh4.jpg

24gjfnk.jpg

5ewp4i.jpg

2mdqob5.jpg

il9loz.jpg

2192rza.jpg

taman bi mi za grah pasovala jedna takva mala. zvao sam carinu jučer, pa ću nešto možda i uspjet riješit, mogu cariniti samo 10% vrijednosti ili čak ništa ako uspijem dobit dozvolu od ministarstva financija. nema, ove godine vršimo žito s drešom :)

@Zombie-666,hvala na poseti ovoj temi,a posebno na slikama ovog lepog traktora.Daleko je od mene,pa tako neki bliži kontakt sa vlasnikom,nebi mi mnogo pomogao :cvetic:

- - - - - - - - - -

@Landinidrajver,dali si nešto rešio i jeli Zmajevka,možda već kod tebe u dvorištu?Obavesti kako se to završilo?:osmeh:

Potrebno je,da mi se javi Ivo Zubović,Ivo javi se u vezi Štauferovih mazalica za Arana,slučajno sam izbrisao tvoju e-mail adresu,pozdrav Bora.

img256.jpg
img257.jpg
img258.jpg
Pre neki dan zamenio sam Porsche dvoklipca za Gildnera isto sa dva i 28 konja,a pre sam imao malog Fahra sa jednim klipom.Uz njih otac i ja postali smo zaljubljenici u oldtajmere.Bas mi je lepo kad citam o njima i gledam ove slike.
img253.jpg
img254.jpg
img255.jpg

JVUO,hvala na poseti ovoj temi:ppozdrav:drago mi je da se tebi i tati sviđaju stare mašine:osmeh:tvoj Guldner je lep,ja sam imao takvog samo od 22 ks bio je 1952 godište.:cvetic:Bilo bi dobro da si mi bliže,često mi zatreba pomoć:haha:

Ja sam pre par dana bio u Tefericu kod Kragujevca kod Brace Nikolic oni imaju mnogo starih traktora..a imam slike jednog FENDT'a koji umesto haube ima prikolicu kiperku napred..i pokusavam da nadjem stare slike porsea i fahra..

Ja sam pre par dana bio u Tefericu kod Kragujevca kod Brace Nikolic oni imaju mnogo starih traktora..a imam slike jednog FENDT'a koji umesto haube ima prikolicu kiperku napred..i pokusavam da nadjem stare slike porsea i fahra..
Kako to misliš stare slike,budi malo jasniji i precizniji?Pa da vidim mogu li ti pomoći...:cvetic: A što se tiče tog tovarnog sanduka,to ima jedino Fendt FIX1,i to se zove umbau...A imaju to još neki proizvođači,ako ti je bitno ja ću ti sve navesti?:osmeh:

Poslednja izmena:
Mislim na slike Porsche-a i Fahra koji su bili moji...Video sam svasta al mi se to bas dopalo....

Dobio sam od kolege i prijatelja iz Češke,izvestan broj slika vršalica.Rado ću ih podeliti sa posetiocima ove teme,i ljubiteljima starih mašina :cvetic:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

@landinidrajver,šta bi sa tvojom vršalicom iz Bosne???Obećao da si da ćeš obavestiti,mene i posetioce ove teme :cvetic:

Poslednja izmena:
eeee čika bora, za sad sam se batalio svega, imam nekih zdravstvenih problema, bio sam 2 mjeseca odsutan, a još ću sigurno 1 mjesec. al biće dobro. al evo, pošto nisam ništa sredio oko vršalice, stavit ću vam slike sječki, jedna velika, a jedna mala. i jedna roda.

a ove vaše vršalice su jako simpatične, te češke vršalice su u pravilu manjih dimenzija od onog što smo navikli, ali ih zato ima jako puno izvedbi, milina za skupljanje... kako kod vas napreduje? jel podnosite vrućine :osmeh:

Za posetioce ove teme i ljubitelje starih mašina ::super:: ovu sliku dobio sam od prijatelja iz Češke,zamislite ove mašine još uvek stoje onako kako su prestale sa radom.Šta mislite koliko bi dugo kod nas bile na otvorenom,a da nebudu pokradene::sramota::::pomoc:;

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se...zato što nisam rekao o kakvoj mašini je reč,sa gonje slike.Naime,to je motor sa početka prošlog veka,tzv.Sauggas motor koji radi na upojni plin,koji se dobija od nedovoljno sagorelog drveta...Na slici je celo postrojenje,peć sa skruberom za prečišćavanje plina :cvetic:

da malo dignemo temu. od kad sam se razbolio čeka me kosilica na otpadu. i dođem neki dan sa starim da je pokupimo. i nestane u auto. aj doćemo sutra kamionom. dođemo, a ono nema točka. majstori je premještali i pala im s viljuškara. ne samo to, nego su prednji točkovi nestali. uzeo sam je svejedno, šta ću, žao mi je bilo. međutim, neko je doneo samo prednje točkove od kosilice. pa je sad, evo i kompletna, samo je moram popravit.

sredio sam trijer, sad bi moro neke djelove opjeskarit i onda slijedi farbanje. samo neznam šta ću s onim limom na dnu, onaj s ljevcima za selekciju. jel se to isplati krpat ili pravit drugi?
u međuvremenu sam izvuko dvije pumpe, '66 godište, stoje kod nas u dvorištu i niko ih nije bacio:

kako ste vi? što ima nova?

Nazad
Vrh