Kosta90
Član
Mikostop od gebija je dosta bolji od neozela.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
20kg na 200kg koliko se sećam, mora da se samelje prethodno jer je u briketima.Nekada davno Minazel, ali odavno ništa.
Pšenicu smo smanjili sa 10 na 5 po savetu vet. tehničara jer je bilo nekih problema ali sam zaboravio kojih tačno.... Mogu i da izbacim pšenicu a pojačam kukuruz ili ječam ako je do pšenice. Ništa buđavo ne ulazi u skladište samim tim se ne daje tovljenicima.
E jedino repin rezanac nismo probali. Koliko ga dodaš?
To se kod nazimica dešava da prasići budu trulavi. Ali posle već kod 2,3,4 prašenja ne mora značiti da će se to ponoviti. Kod mene se isto dešavalo da je na prvom prašenju kod jedne nazimice bilo par trulih prasića a kod 2,3 prašenja nije bilo ni jednoJel' ovo parvo virus?
Imao sam 8 nazimica i podelio sam ih u dve grupe za prasenje.
U prvoj grupi sam imao 5 nazimica i jednu krmacu cini mi se 4-to prasenje po redu, znaci ukupno 6 njih za prasenje.
Od njih 6 imao sam ukupno 38 prasica, sto ne malo vise od 6 po krmaci.
Sada u ovoj turi prasenja imao sam jos one tri nazimice i dve starije krmace koje se nisu jos uvek oprasile.
Od njih 3 jedna je oprasila 9 zivih normalnih prasica a ove dve su po jedno zivo i ovakvih 6-7-8 mumificiranih i mrtvih.
Danas sam vise citao o parvo virusu i vidim da on smanjiva plodnost, bude mali broj prasica.
Jel moguce da je ona prva grupa nazimica bila zarazena parvo virusom iako nije bilo mrtvih i mumificiranih prasica, vec se njima odrazilo samo na mali broj prasic?
Jel imao neko iskustva sta dalje?
U planu mi je da krenem da vakcinisem krmace od Parvo virusa kako bi sprecio ovo i povecao plodnost ako je moguce.
Vakcinise li neko, kakva su iskustva?![]()
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Da u pravu si,nisam dobro napisao,nazimicama dajem pre pripusta,a krmacama zadnju nedelju kad odbijam. Koli klos bi trebalo 70 I 100 dan,a ja ga dajem 90,samo jednomParvoryvax se daje 2-4nedelje pre pripusta,a ne 100 dan.