Bolesti ovaca

Nema tu sta joj Bog da,ako hoces da imas nesto od tih ovaca moras se boriti za njih,dobronameran savet daj antibiotike i vitamine dok nije kasno.

A ja sam napravila sve sto je u mojoj moci no napretka nema i vise nije na meni...zbog toga sam i napisala kako joj Bog da...

epa da nisam videla ne bi verovala, jesmo mi novi i neiskustvo je uzasna stvar, al smo sretni te upoznasmo momka koji ima 20 god. iskustva. znaci jutros zateknemo ovcu sa zakrvavljenom sluzi iz oka oko malo oteceno, i ko sto rekoh sluzi. Ubismo smo smisljajuci sta bi moglo biti, jer nema se bas sve procitati. Pozovem kako ja zovem iz sale dr. Dacu i kaze usla joj osoka u oko, resicemo dolazim, kakva travcica to je tanak list duzine otprilike 10 cm uplelo se to unutra cudo, kako ne znam, stavili smo joj mast u oko i cekamo da se oporavi, posle nam je objasnio da te trave ima pored reke i mocvare, pa kad je seno iz takvih predela ima opasnosti po ovcu, a meni jos neverovatno iako sam videla.

Ne znam da li mogu ovdje postaviti pitanje posto sam nova na forumu, al ako ne moze, neka me netko uputi na koji nacin da to uradim. Imam problem a vezan je za nedavno kupljena janjad romanovske rase. Imam jedno janje koje gotovo za duplo zaostaje u razvoju za svojim vršnjacima.Nemalo po kupnji, jedno janje je uginulo, navodno od trakavice, sada da li je moguce da je i ova koja zaostaje zarazena istom.? Ali najvaznije pitanje na koji nacin da pokrenem napredak kod tog janjeta.Hvala svima ----------

Teško da je trakavica jer se ne stigne razviti kod janjeta. Ako je janjad za rasplod onda im treba dati inverktin i nešto protiv metilja, a pomogao bi i vitaminski kompleks.

Ne znam da li mogu ovdje postaviti pitanje posto sam nova na forumu, al ako ne moze, neka me netko uputi na koji nacin da to uradim. Imam problem a vezan je za nedavno kupljena janjad romanovske rase. Imam jedno janje koje gotovo za duplo zaostaje u razvoju za svojim vršnjacima.Nemalo po kupnji, jedno janje je uginulo, navodno od trakavice, sada da li je moguce da je i ova koja zaostaje zarazena istom.? Ali najvaznije pitanje na koji nacin da pokrenem napredak kod tog janjeta.Hvala svima ----------

U izmetu ima nesto, ali vise lici na kukuruz nego na gliste, izmet joj je meksi i ucelo je, nisu kao klikeri.

Na kukuruz ili možda još preciznije na rižu (pirinač), isti problem kao kod @romanovski romanov, trakavice. Treba dati tablete protiv trakavica ili neki preparat u tekućem stanju kroz usta. Inverktin ne deluje na trakavice!!!

E ovako, idem ti ja iz skole kuci i usput udjem u apoteku i kazem jagnje mi je mrsavo i jako slabo napreduje, a on mi dao za gliste neku kao tabletu za 20 dinara i rekao mi je da joj dam da proguta. Ja uradio kao sto je reko, a ime leka nisam ni gledao.

Vermintan tablete su dobre,daje se jedna cela na 80 kg mase,a kosta oko 60 dinara komad.ja je dajem na 2 nedelje posle zalucenja pola tablete po jagnjetu,jaganjci tad imaju oko 20 kg,namerno dajem vecu dozu.inace,vermitan deluje i na veliki i na mali metilj,tako da ga nije lose jednom godisnje dati i ovcama.

Nazad
Vrh