Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gačević je napisao(la):Jedna ovca, koja bi trebalo da se ojagnji za 10-tak dana ima desnu sisu malo tvrdu, a kada probam da je muzem izadje nekakava žuta gusta tečnost, nisam više probao, mislim da je kolostrum, a leva sisa je nešto veća od desne i skroz tvrda, kao kada se uhvati za prst od ruke ili noge, iz nje ne može ništa da izadje. Isto tako u obe polovine vimena je tvrdo. Interesuje me šta će biti kada se ojagnji, da li sada može nešto da se uradi ili da se čeka jagnjenje.
Jutros nastupio gangrengalni mastitis , sad su svi simptomi tuRale 83 je napisao(la):Spensi
Ovako , na 2 ovci bilo je svih simtoma tog gangrenoznog mastitisa , sem krvave surutke .
Sada ima ranice , guli se koza sa vimena i idalje je bolno , samo se ugrusci izgubili , ovca slabo jede
Imamli jakih razloga da se brinem za njeno stanje - zivot , veterinara cekam jos od jutros
spensi je napisao(la):Kako sam ti rekao. Odvoji i ako zelis da ti prezivi, drzi je pod antb., ali kao takva je izvor bolesti za ostale ovce.
Nema nikakvih zahvata, polovica koja je oboljela ce ispasti kroz par dana. Medjutim stavi je negdje sa strane, jer siri jako i neugodan miris.
Pozdrav.
spensi je napisao(la):Ako je opce stanje lose (kako je u ovom slucaju) tesko da ce da prezivi.
Cak i ako je drzis pod anb ukoliko je stanje lose (ne jede, ne pije, mrsavi, ne krece se itd ) u dosta slucajeva dolazi do uginuca.
Otpadanje bolesne polovice ovisi, ali recimo u vecini slucajeva mi se desilo da se odljusti 20-30 tak dana nakon pojave mastitisa.
Pozdrav.
Bice , danas pocela a jede , hvala bogu .sarbanac je napisao(la):Rale predlažem ubistvo iz samilosti. Ako su joj šanse male da preživi bolje je da se nemuči. Od nje nema ništa pa nema.
djura je napisao(la):treba mi savet svih koji ste na forumu
pre 15 dana imao sam uginuće ovce simptomi .................... normalne, obe su normalno jele ujutru tog dana.
Prosto ne znam šta se dešava ,zato molim svakoga ko mi može nekako pomoći. Veterinari iz mog kraja ne znaju šta je uzrok , ako neko zna nek mi javi ili predloži šta da radim dalje
Prodo danas . Nije kome je namenjeno vec kome je sudjeno .sarbanac je napisao(la):Rale predlažem ubistvo iz samilosti. Ako su joj šanse male da preživi bolje je da se nemuči. Od nje nema ništa pa nema.