B
brundalo
Guest
ali je zato cesca kod koza......vla je napisao(la):Ketoza se zove i bolest DEBELIH krava i ovaca.
Redja je kod ovaca.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ali je zato cesca kod koza......vla je napisao(la):Ketoza se zove i bolest DEBELIH krava i ovaca.
Redja je kod ovaca.
vla je napisao(la):Ovakvo stanje se najbolje sprecava prevencijom, koja podrazumeva da se u hraniva za grla u kasnoj fazi bremenitosti doda secer ili melasa ili repin rezanac.Melasa se moze dodati i u vodi za pice.
Hvala dragom bogu.....to mozes sprijecit... sad znas kako. A gubitak. On se mora racunat u ovom poslu. Ne moze sve ici kao po lojudjura je napisao(la):Dolazio je veterinar iz zavoda u Kraljevu i nihova konačna dijagnoza je da je glavni uzročnik entrotoksemija.Blolest je unešena preko šteneta pulina.Mere su sledeće : da se još jednom uradi dvokratana vakcinacija ( sve u roku od 6 dana ).Nakon toga se pravi pauza od 15 dana pa se vakcinišu poliovinom iili sl. pa revakcinišu. Takođe mora se uraditi deratizacija svih objekata.
djura je napisao(la):da li melase ima u formi kao lizalice obogaćene sa vitaminima i kako se vika ?
vla je napisao(la):@bokuman
Uzmi vakcinu POLIOVIN-Vetrinarski zavod Subotica, jeftina a dobra i resices problem.
tea je napisao(la):evo mene opet nakon dugo vremena!vidim da dosta pišete o enterotoksemiji,pa da vam kažem da imam i ja taj problem! pošto se još do sada nisam upoznala s tom bolesti bila sam luda kada su mi "zdravi" janjci počeli ugibati! danas sam dopeljala jednog veterinara na farmu da pogleda o čemu se radi! prvo kada sam ušla u štalu imala sam za vidjet 3 janjeta mrtva! odmah smo otvorili jedno i ustanovili da je uginuo od enterotoksemije,a drugi pak od pasteroloze! da poludiš! jedino me brine da ne postoji neka bolest među ovcama koja je opasna i za ljude! sada ću ovcama izvadit krv i pocjepiti! ako ima tko kakav prijedlog šta da radim i s čim da cijepim neka mi kaže jer više ne znam ni sama šta da radim!
![]()
![]()
Velimir je napisao(la):Moze li se ovca spricati protiv parazita dok su jagnjad jos samo na sisi i stari desetak dana?