Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cijepi psa redovno i uzivaj (obavezno protiv bjesnoce). Jedino da ti ih on ne pojededjura je napisao(la):Mene brine obrnuto ja se plašim za ovce i jagnjad !!!!
Prijatelju reka san zelin ti svu sricu...to sta si koristija inokulante ne znaci nista jer unutra moze bit ostatka zemlje a to je najopasnije......I javi mi molim te adresu na PP da ti mogu pomoc.djura je napisao(la):senažu nisam nikada davao ovcama , a silažu sam zadnji put davao pre dve godine i bila je odličnog kvaliteta jer sam koristio inokulante. Prošle godine sam napravio objekat za seno 7 x 14 m i visine 5m tako da svo seno izbalirano je stalo tu i nije bilo uopšte buđavih bala čak ni po dnu jer sam dno obložio okorcima od drveta. Rekao sam pre da je stado mlado u odličnoj kondiciji i sad kad pogledam šta je sve urađeno ne samo na selekciji nego i na usluvima čuvanja prosto nemam odgovora odakle je moglo doći do zaraze. Da znam kako se šalju slike rado bi ih slao čisto da se vidi kako izgledaju zdrave i nedaj bože više bolesne. Mada ja iskreno ne da se nemirim nego sve verujem da to možda može i da se izleči.
Prijatelju nije uspilo vjerojatno zato sto slike nisi sacuva tamo na sajtu koji san ti reka. Tamo ih trebas spremit da ostanu. ja san premostija ovaj kvadratic i uzeo propertes i otisao na link ali su ti slike mutne strasno. Jedva se razabiru ovce koliko su slike mutne. tamo imas i rubriku da podesis velicinu slike pise vlastite dimenzije i ti ukucas 650x488 i onda ce ti slika bit odlicna.djura je napisao(la):![]()
nadam se da je uspelo, ova tehnološka revolucija me uhvatila u ozbiljnim godinama pa se zato ne snalazim najbolje , ali zato nije sramota pitati čak ni ovako javno !
Ja prijatelju nisan ucio u skoli talijanski nego engleski i ruski. a u gimnaziji jos 4 godine latinski (materinji jezik talijanskog he he) odatle znan taj jezik. Ali evo prijevodaŠošara je napisao(la):Brundalo nismo svi u skoli imali Talijanski kako da razumemo sta pise![]()
![]()
![]()
Prijatelju izmasiraj joj vime i namazi svinjsko mascu ako nemas ihtiol kamfor mast. zatim nadji u vet apoteci lincosin injektor ili zovi vet da joj dadne inekciju direkt u vime. mliko ti najvjerojatnije nece ni nadoc ali ces zalijecit upalu vimena da se dalje ne siri. veceras cu ti idgovorit detaljnije. Injektora odmah uzmi 3-4 kom i daji joj po polovicu injektora ujutro i uvece ali izmuzi prije toga makar i 2 kapi. PozdravVelimir je napisao(la):Ojagnjila se ova moja mastitichna proslu noc, dvoje i to u razmaku od tri sata. Na onu problematicnu sisu mleka ni kapi a ova druga ogromna i lepo ide mleko... Jel moze bit neki problem sto vamo ne ide mleko, da prouzrokuje temperaturu ili je to to nema mleka i tacka...nego, kako se secam i tebi Brundalo neka ovca nije imala mleka ni kapi...kako se to zavrsilo?![]()