Bolesti ovaca

naravno. stavljam,ali nisam do sada redovno. a sad ne fali. uvek je ispred njih. u svakom slucaju hvala na savetu.
 
Ovca otezano dise,kao da "struze".Nema sline vec samo tako dise.Dao sam joj nilverm prije mjesec dana.Dali bi to moglo biti normalno zbog hladnije vode ili trave?
Ovo mi je prva godina s ovcama pa mi svaka stvar djeluje ozbiljno.
 
pozdrav kolege. jedno pitanje sa cim leciti ovcu koja je otrovana ugljen-monoksidom-dimom? malada je ovca u pitanju,visoko sjagnjena,ne jede. svaki odgovor je dobro dosao! u napred hvala!
 
imenjace imao pozar,i jedva izvukao ovce. odvojio 6 visoko sjagnjenih u drugi deo i zapali se instelacija. ovih pet je ok,a ona najbolja je najgore. veterinar vise ne zna nego sto zna,pa sam prepusten sam sebi. ne jede vec 5 dana,uzimala je prvih 2 dana po malo sad nista. u svakom slucaju hvala na savetu puno!
 
E ,steta u p.m.Trazo sam po int,ali nisam nasao ista sto bi mogao kuci uradit.obavezno joj daj to sto sam napisao.kod pasa pomaze kod trovanja furadanom garantovano.
 
Ima li neko kakvu informaciju da li će biti vakcinacije protiv plavog jezika. Prošle godine vakcinacija je samo najavljivana sve dok zaraza nije sama prestala usled prvih mrazeva. Na kraju je rečeno da će biti u martu ili aprilu 2017.
 
E to se zvanično još ne zna. A trebali bi da je bude. S obzirom na probleme u odredjenim delovima Srbije, gde nije bilo vakcinacije.
 
Sta moze da bude jednom mom siljezetu zenskog roda,Slabo jede,jede ono ali se ne otima,krene na jednu stranu pa se vrati i njemu u hodanju vreme prodje ovi ostali pojedu.Mrsavo je a imaju 2x dnevno da jedu.Ima 50ak kg,moze neki vitamin?Veterinar ih je sve vakcinisao pre mesec i malo jace od parazita.
 
Džogi, verovatno je u pitanju nedostatak nekog vitamina, kalcijuma, treba dati nešto injekciono a ovce uvek treba da imaju lizalicu.
Kolega Car imate klozan ili fascoverm.
Svakako najbolje je pre svega konsultovati veterinara
 
Pozdrav kolege. Jednoj ovci mi se desilo da su joj oba uveta kao odsecena na pola. Prvo joj se pojaviolo kao ogrebotima i zatim se malo po malo oba uveta pocela pucati i sada otpala. Znaci bukvalno joj je ostalo 5 cm do glVE A OVIH DRUGIH 5 cm otprolike otpalo. Kao da je neko uzeo i odsekao.

- - - - - - - - - -

E da to jo se pocelo pojavljivati pred samo jagnjenje a ojagnjila se 9 tog januars
 
Meni to liči na promrzline, pogotovu ako je došlo do odumiranja i tamnjenja tog dela uha, pogotovu period u kom se to desilo je bio ekstremno hladan....
 
Imamo problem sa jednom dviskom, sjagnjena je, nije joj još vreme za jegnjenje ali već drugi put u zadnjih 7 dana dobija tako jake kontarkcije kao da će da izbaci celu matericu i plod. Prvi put je veterinar dao spazmolitik, evo danas opet. Jel se nekom slično nešto dešavalo?
 
Ljudi POMOC!!! Imam jednu ovcu bergamo. Trebala je da se jagnji medjutim dalo se po zlu. Jagnje se okrenulo tako da nije moglo samo da izadje pa dok je stigao veterinar nije mu bilo pomoci. Medjutim od tada ta ovca niri jede a sasvim malo i vode pije. Davao joj je neke injekcije ali nista ovca se samo izdvaja cak i kad joj koncentrat donesem u kantoi okrece glavu i odbija. Veterinar je izbacio posteljicu i sutradan je proverio da nij ostalo posteljice ali sto se toga tice bilo je ok. Ovca ne preziva niti uzima ikakvu hranu. Sta je ciniti ?
 
Kod jedne mlade siljegice primetio sam da joj je crveno i kao na pola zatvoreno levo oko. Pokusao sam da je pregledam i nisam primetio da ima nesto u oku niti da se udarila.. Jel imao neko takvu situaciju
 
Uvek ,ako suzi ima nešto unutra ,uglavnom divlja zob se zavuče,ako se opičila proće imao sam i bez oka ovcu ta je bila dobra majka i lako je bilo uhvatiti.
 
Nazad
Vrh