Bolesti i lečenje krava

Nisam pitao da li je dobijala gorku so , imali potpunosti prohodnosti digestivnog trakta ?

Svakog dana je imala sasvim normalan izmet 1-2 dnevno u znatno manjoj kolicini, juce smo joj dali gorku so u 4l vode, nista se nije desilo, inace krava ustaje stoji na nogam, ispustali smo je seta normalno cak i trci, ne pokazuje da je zivotno ugrozena medjutim mnogo je vremena proslo, danas ce doci drugi veterinar rece da ce joj dati infuziju i obavice detaljan pregled.

Mozda je trebalo vode npr7-8 l vode i 2 kese gorke , i daje protera , ona deluje u roku 2-18 h treba da siklja iz nje.

ajd da pitam ovde od 1 sad .imlek preuzima nisku mlekaru postaje vlasnik.pitanje za sve koje daju u imlek kako su oni poboljsalji cistocu i kvalitet ,oni traze da to bude klasa .dali je to stvarno???

ajd da pitam ovde od 1 sad .imlek preuzima nisku mlekaru postaje vlasnik.pitanje za sve koje daju u imlek kako su oni poboljsalji cistocu i kvalitet ,oni traze da to bude klasa .dali je to stvarno???[

Mora da se povede racuna sto se tice higijene vimena , muze i muzlice , redovno da umaces sise posle muze , zdrastvenog stanje vimena zbog br. somatskih celija pre svega , posle ishrani leti cas posla skinu m.m sa 4.2 na 3.5 % , ne smes rezidue antibiotika da imas ...

Da li je neko stradao da mu se krava raskreči.Desna noga (zadnja) joj je bila napred
Ja ove godine dve.Obicno kad je raskrecena lezi tako da joj obe zadnje noge budu paralelno napred,nelezi na bok nego na stomak.........

- - - - - - - - - -

Mozes da joj vezes zadnje noge i da se povrati ako ima volju za ustajanje,stavi je na zemlju da nebude na betonu da nekliza.........Ja sam jednu skoro vratio i tad dobije ketozu i izgubi volju za ustajanje i ode nakon desetak dana na klanje

Vraćena je ona u normalan položaj.Ali analiza krvi pokazuje da su kreatini povećani drastično.Hoće ona da ustaje.

Vraćena je ona u normalan položaj.Ali analiza krvi pokazuje da su kreatini povećani drastično.Hoće ona da ustaje.

Analizu krvi gde vrsis u labaratorijama za ljude i koliko su cene ? Kreatin je povecan jer usled pada doslo je do ostecenja misica usled cega dolazi do pov. kreatinina daj joj glukozu 50 % da bi ubrazalo eliminaciju iz organizma .

Analizu krvi gde vrsis u labaratorijama za ljude i koliko su cene ? Kreatin je povecan jer usled pada doslo je do ostecenja misica usled cega dolazi do pov. kreatinina daj joj glukozu 50 % da bi ubrazalo eliminaciju iz organizma .

Ne znam gde je veterinar nosio a nismo se još obračunali.Napisaću kad saznam
Ratko,kako misliš da joj vežem noge (jednu za drugu)

Zorane, nesto ovako ako mozes da napravis
b318889c8778a47684f7da86b42820ca.jpg

Evo ima i da se kupi vec napravljeno...................

[h=1]SAPINJAČ NOGU PVC[/h]

Sapinjač nogu spriječava razmicanje nogu i pomaže kravi da stoji nakon poroda.
Cijena: 61,00 Kn
Rapoloživo za isporuku: 10+ komada
Stavi u košaricu
Dodaj na listu želja

• Opis proizvoda
  • Recenzije korisnika
Sapinjač nogu spriječava razmicanje nogu i pomaže kravi da stoji nakon poroda.
Sapinjač spriječava ozljede. Izrađen je od PVCa i može se prati.
Preporučaju ga profesionalci njemačkih udruga uzgajivača.

Krava danas kasno popodne pobacila tele u sedmom mjesecu a jos nije izbacila posteljicu.
Nemam iskustva sa tim stvarima ,dali da zovem veterinara ako sutra nebude nista i kako dalje uopste postupati sa tom kravom?

Obicno ida antibiotska terapija i tablete u matericu i pusti se da izbaci sama u parcadima jer vadjene rucno obicno ne uspeva posto se posteljica cvrsto drzi za matericu.

U ovakvim situacijama novija praksa je da se ne radi ručno vađenje posteljice već se krava nalazi pod antibiotskom terapijom koja sprečava pojavu ozbiljnijih infekcija. Razlog za ovo je brža involucija i manje komplikacija i veći procenat steonih krava nego posle ručnog vađenja. Ceo PKB je pre dve godine prešao na taj sistem. I meni je bilo čudno kad sam video ali rezultati u svetu i kod nas idu u prilog da je to bolja opcija. Pogotovu kod pobačaja, tu je ručno vađenje jako teško, gotovo nemoguće.

Nazad
Vrh