Bolesti i lečenje krava

Ej malera, kojoj se to desilo? Samo da je glava na ramenima, uvek ima tih zezancija...

Zoran0230
Ako nije komplikovanija situacija, ako je samo pad kalcijuma dešavalo mi se da prisustvujem da krava ustane nakon 2 sata, al opet i to može biti indiviualno. Kako ti trenutno izgleda?

Okrene se ona sama s vremena na vreme,T-je oko 38,3;Neće da jede i pije vode;Glavu uglavnom drži gore (što me jedino teši).

Onoj sto nije prihvatila promenu hrane odmah ,Fangerovoj cerki.....
Ma znam da to ide uz ovaj posao, sto kod nas kazu ko ima taj i pati.Ostali ukucani su to podneli malo teze od mene.

Uz svu muku, obavezno prijavi dogadjaj veterinarskoj inspekciji, da bi mogao kasnije da odjavis grlo.

Tačno,to će me sigurno izneti oko 200E
Postoji varijanta da daš kerarošima i navodno je kazna 5000.Ako sudija ustane na levu nogu može da bude i do 50 000 jer tolika je kazna za taj prekršaj.
Pa ako te neko i prijavi onda ...Nisi pametan.Slažem se ja da sve treba ići legalno ali ga malo preteraše jer ti još na svu muku skaču na leđa.

Junica se otelila prije 15 dana i sve je proslo kako treba medjutim sad pocela da gubi apetit i mrljavo jede cak i koncentrat ne pojede do kraja.
Neosaningest sam joj dao sinoc i jutros je bolje jela al veceras opet po starom.
Sta jos da joj dam??? Vitamine...kalcij...???

Probaj zalij je sa kvascem , jer on bi regulisao mikrofloru u buragu ako je odreagovala na neosaningest , izbacio na koji dan koncetrat daj joj seno povolji.

Junica se otelila prije 15 dana i sve je proslo kako treba medjutim sad pocela da gubi apetit i mrljavo jede cak i koncentrat ne pojede do kraja.
Neosaningest sam joj dao sinoc i jutros je bolje jela al veceras opet po starom.
Sta jos da joj dam??? Vitamine...kalcij...???
Proveri da li ima ketozu-ne gubi vreme.

Ako ima ketozu mozes utvrditi sa onim listicima koji se umacu u frisku mokracu (ne odstajalu) ,ja vec po mirisu koji se osjeti kraj zivotinje znam da li je problem o ketozi, taj metabolicki poremecaj se odrazava u jako karakteristicnom mirisu.

Kako se zovu ti listici i gdje ih nabaviti i kako ih upotrebiti?
Pokusao sam po mirisu da utvrdim nesto al nemogu da nanjusim nista neobicno.
Citao sam sad o ketozi i mogu vam reci da sam prilicno zabrinut.

Danas smo zaklali tele od 3 meseca i unutra jedna zanimljivost...
2125726dfc44dc3b0ca1fbb01d206673.jpg

Nije bilo bolesno, nego vec na telenju mu je namena odredjena, da posle 3 meseca se nastavi cuvati, ali u zamrzivacu. Tako kad je vec zaklano, video sam cistu i nisam mogao da poverujem, da sam ga ostavio, ko zna kako bi se zavrsilo i koliko bi jos cista porasla za 13 meseca i da li bi i koliko uticala na jajnike.
Sto se klanja tice, ipak necu video uploadovati, ne brini :) :) :)

Nazad
Vrh