Bolesti i lečenje krava

Temperaturu nisam mjerio. Kupio danas aktivni ugalj pomjesao sa pola vrecice neosaningesta i zalio obe.
Veceras skuvao caj od hrastove kore i dunjinog lista jedna popila oko 5l adruga nije htjela pa sam je zalio (1l).Neznam nakon koliko bi trebalo da je primjetan napredak?
Ako sutra ujutro nebude bolje mislim da bih trebao zvati veterinara.

Treba izmeriti temperaturu.
Ja izbacim iz ishrane koncentrat, prekrupu... hranim grubim senom ili cak samo slamom.
Dan,dva i stanje pocne da se popravlja.
Ako imaju temperaturu onda je druga stvar.

Hvala na pitanju.
Ove dvije koje sam spominjao sam uz pomoc veterinara izlijecio ali evo svaki dan imam nove pacijente,jedne taman stabilizujem nove prolitaju i tako ce izgleda biti dok se sve ne izredaju ,srecom ove sad sam uspijevam da sredim uz pomoc nekog ugljena koji u sebi sadrzi i kestenov tanin.
Nadam se da ce ovo s....e barem da zaobidje telad i junad!

Kod teleta reaguj sto pre jer umeju brzo da dehidriraju ,nesto ti je uslo u stalu samo je pitanje sta je prenosilac.

Problem sto ces tesko zastiti telad , jer inace ides od jednih do drugih i prenosis balega na obuci i tako tesko mozes da sprecis da , moze doneti bilo koje dolazio u dvoriste ili ti si negde pokupio kad nekog kad si bio.

Da li se neko susretao sa pojavom krmelja, da ih tako nazovem, kod krava, u malo većoj količini? Ja to prvi puta vidim i zanimalo bi me zbog čega se javlja, je li opasno, te čime se suzbija?

Opasno jeste ,mali broj prezivi ako sam razumeo da krava ima krmelje imali temperaturu , verovatno je u pitanju Korica cije uzrocnik virus kojeg izlucuju ovce . Da li je dolazila u kontakt sa ovcama ili hranom koja bila u kontaktu sa njima ?

Opasno jeste ,mali broj prezivi ako sam razumeo da krava ima krmelje imali temperaturu , verovatno je u pitanju Korica cije uzrocnik virus kojeg izlucuju ovce . Da li je dolazila u kontakt sa ovcama ili hranom koja bila u kontaktu sa njima ?

Ja nemam ovce niti bilo ko u mojoj blizini ima, jedino imam 3 male jarice. Normalno jede, pase, nije uznemirena, tako da ne mislim da ima temperaturu. Može li se čime tretirati?

Kakvo je stanje ? Cim je na oba oka verovtano je sistemska infekcija, jesi li zvao veterina ako e u pitanju korica sto ja mislim da je u pitanju.

Nazad
Vrh