Bolesti i lečenje krava

oooooooooooooo druze pa ti si tu posle duzeg vremena .pozdrav:bravo: i meni se desilo pre 10 dana krava pobacila u 6 mesec .vet kaze da ih nije mogla iznese do kraja.misljenje tvoje je???

Injekciona sam joj dao i ja vise neznam koliko selena a,d,e,vitamina,multivitamina ali ne pomaze.U martu joj je uradjen ultrazvuci pregled gde je konstantovano da treba da joj sedaju vitamini injekciono a nakon sedam dana foligon,to sam i uradio,onaje nakon nekoliko dana usla u estrusi osemenjena je,posle 40 dana radjen je pregled na steonost nije bila steona i od tada nije vise potrazila,jos da kazem taj estrus kad je osemenjena je bio u stvari tihi estus.

probaj ovo da uradis to je poslednja sansa 0 dan: estrumate 2ml i.m, 2 dan: receptal 2,5ml i.m, 8 dan: receptal 5ml i.m, 15 dan: estrumate 2ml i.m, 17 dan: receptal 2,5ml i.m: 18 dan: vestacko osemenjavanje ujutru ı uvece

Ljudi, sta je ovo? Imam ga na 2 mlada bika i manje na trecem, vezani jedan do drugog, prvi ima najvise..
cd5875c3ed8f17a276f45fedb39fe2f0.jpg

c1697114f650a5fc28f818469007d818.jpg

Slike su sa neta, isto je i kod mene.. Jel se siri dalje i kako se leci?

Iskreno pre dve godine se pojavilo kod nas u zimskom periodu na korenu repa, životinje se vrpoljile, malo uzmenirene, u stvari njih je to svrbelo. Veterinar mi dao ektoparzitik koji sam rastvorio u vodi i 3 dana tretirao i rešio problem. Mislim da je za junad najbolje ivermektin, mada konsultuj veterinara.

Kod mene se javilo slično na HF grlu, samo po glavi i prema vratu i grudnom košu. Prema člancima sa interneta, taj oblik šuge se naziva sarkoptes. :sta: Da li se zbog blizine očiju i usta može tretirati istim sredstvima kao i ranije spomenute pojave... Smije li se koristiti mlijeko pomuženo tokom tretmana? Da li da je udaljim od drugih krava?
Zahvalan na svakoj vrsti pomoći. LP

Jutros jedna krava dobila proljev ,ocistio joj prije muze balega bila normalna za vrijeme muze prolitala baca metar ipo iza sebe,veceras druga krava ista prica.
Jel to neki virus doselio u stalu?
Dali da sam pokusam nesto ili da odmah sutra zovem veterinara?

Dal se zove aktivan ugalj ili kako vec pa rastopis u flasi vode i nateras je da izguta. U vet. apotekama, nije preskupo. Negde sam procitao da moze i cumur kad se fino usitni.

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

Ne verujem da je cela stabljika ,jer mislim da ovde kod nas jedan deo (list, koren i seme) samo ne znam tacno koji, koriste kao laksativ.

Nazad
Vrh