Bolesti i lečenje krava

Ponovo bio veterinar,dao svega i svaceg,skontao sam da i on sam nije toliko strucan,ali drugog nemamo. Krava je pojela 3 klasa zita i pojela je jednu malu bundevu,isjecako joj,samo to hoce,ostalo nista sto joj se nudi... Vidjet cemo sta sutrasnji dan nosi,hvala svima na savjetima.

Vojkane ja ne znam da vidim kako izgleda ta pastetasta balega, kod moje krave sija se kao da je vodom prelivena, pa zato pitam ako imas sliku ili bilo sta gde mogu videti kako izgleda balega.. Kucao na google, ali nista

Sam ti naziv lepo kaze,sitna je kao pasteta i moze da se namaze,ta tako glupo kazem.Znas li kakva je normalna balega kod krave.Sitna je ali ne previse,ima tu i komadica od po par milimetara a ima i po milimetar.Ova je sve kao prasina.Pogledacu ako nadjem knjigu pa da slikam a slike ovako nemam.Sta ti uradi sa kravom?

E sad sam te razumeo, kod mene je vezana tj kod krave je vezana.... Slikam pa postavicu :) Proliv je prestao posle prve inekcije, na hranu slabo reaguje a sutra cu kupiti suncokret i riblje brasno (kazu da povecava apetit) kupicu soju mada je vise kidala na suncokret nego na soju pa cemo videti... Da je dobro nije,...

Postoji realna opasnost da udje u ketozu.Ako riblje brasno i malo ubacis u hranu i kod zdrave krave ona nece to da jede a kamo li kod bolesne.Dok se ne navikne.To je inace dobra stvar.Ume da bude komplikovano kad prestane da jede posle telenja ali ipak kod tebe je proslo cak 20 dana...mnogo je to.

Vojkane nije meni krava koja se sada otelila o kojoj pricamo, u pitanju je krava koja se jednom otelila a sada je vec steona 4 meseca... Dobro riblje brasno mogu ove ostale, a videcu da uzmem i taj prasak

Pa koja ti je pa sad to krava.Pricao si za onu koja je imala proliv i izjutra je bila kao ZAMENJENA i ko da je drmao TESLA nisi pricao o drugoj kravi.Za nju sam te i pitao sta si uradio sa njom i ti si odgovorio da je posle injekcija bolje ali ne jede bas nesto dobro e sad ne znam sta je to i opet neka krava...

Pa o njoj je rec ali ona se nije otelila pre dvadeset dana nego pre 5 meseci... Vojkane imam 6 grla u stali tri krave muzare dve su se otelile u razmaku od 5 dana i one su ok u novoj stali sa svojim prinovama, junica i ova 4 krava su u staroj stali , junica ima 13 meseci jos nije trazila bika a 4 krava najmladja koja se muze je u 4 mesecu steonosti i ona je ta koja je imala proliv i za koju sam zatrazio pomoc...Valjda me sada razumes :)

Da u pravu si,jela je silazu 20 dana,zaboravio sam podatak.Onda nece nastati ketoza a i tesko da moze biti dislokacija u to doba.

Ma nije trazila... Ova godina osim zenskih teladi sve u rikverc... Dodje mi da je prodam derikozama na klanje i zavrsim a opet mi je krivo jer je mlada i jebg... Videcemo sta ce biti Sutra dobija dozu vitamina a poznajuci njih za 2-3 dana treba da se pokaze...

Ma nije trazila... Ova godina osim zenskih teladi sve u rikverc... Dodje mi da je prodam derikozama na klanje i zavrsim a opet mi je krivo jer je mlada i jebg... Videcemo sta ce biti Sutra dobija dozu vitamina a poznajuci njih za 2-3 dana treba da se pokaze...

pa sto zuris ona ima tek 13 meseci,ja tek pustam sa 16,ovu sto mi bila pala sam pustio ranije i ostala sitnija.

Zato sto ja ne pustam nego moji to rade :) Inace drugari da nije mozda metilj u moju kravu??? Sutra cu uzeti nesto protiv metilja...

- - - - - - - - - -

photo0182.jpg
,
photo0181.jpg
.
Kolege ovo je balega od krave... Dao joj suncokret tritikale jecam pojela za 2kg... Neosaningest smrdi sacuvaj boze moracu preko vode da joj dam...

Ljudi, i ja imam problem, naime, krava mi se otelila pre 16 dana, tele krupno, posle telenja ubacena jedna penusava tableta, pre nedelju dana ubacena za svaki slucaj jos jedna, jer se malo teze cistila.
Danas vidim iza nje nesto ljigavo kroz njega kao dim, nije belo kao gnoj, vise je tamnije zamuceno, evo koja slika i ako moze neko da mi kaze, da li je to normalno ili je to zbog tableta ili mora ispiranje lotagenom ili necim drugim..
Hvala

Nazad
Vrh