Bolesti i lečenje krava

Moze biti svasta ,ali odmah zovi veterinara i joj obavezno ukljuci nekoliko boca infuzije jer krava ce totalno da dehidrira.
Znak dehidracije su upale oci i neelasticna koza.
I neku simptomatsku terapiju dok ne uspostavi tacnu dijagnozu.Prekini sa muzom obavezno do poboljsanja stanja jer tako je jos vise iscrpljujes.

Mislim, da ti stari ne prate forum, pa možeš odmah pitat.

Kod problema sa varenjem univerzalna procedura je sklanjanje sve hrane sem dobrog sena.

Ako staviš uvo na burag, čuješ da radi?

prijatelju čim su oči upale nije jednostavna stvar ja bi tu već dao infuziju da joj nadoknadim tekućinu i nešto od antibiotika da se zaustavi proljev plus zalijevanje germom i skuvaj joj lista od gunje i sa tim je napajaj .ima li temperature?ja sam prije dva mjeseca imao isti problema ali virusno jedva sam se izborio sa tim

A kako da znam da je pojela kanap, pokusao da otvorim usta da vidim jezik kakav je uz sav napor nisam uspeo....

Idi ti odmah izmeri temperaturu i javi,ali odmah.

- - - - - - - - - -

To je zato sto ne poznajes tehniku otvaranja usta.

Kad ideš u grad, umesto šurikana i katane kupi termometar.

Imaš 'ljudski' termometar?

Kupicu tri cetiri komada, a Veliki sam ljubitelj Nindzi pa zato volim šurikane i katane.

- - - - - - - - - -

Imao do pre deset dana kada mi ispao iz ruke, pas mi je bio nekako cudan pa sam hteo temperaturu da mu izmerim....

- - - - - - - - - -

IDem oko 9 da je obidjem, dao sam joj seno lepo plavo fino oko 7 veceras oko 8 sam bacio oko i imala je seno u ustima, da li je jela ili ne videcemo

Kako bre mozes da nemas termometar???
Pa to je i za tebe i za te zivotinje koje imas prvo i osnovno.Sta vredi ato ces ti da kupis sutra i deset komada.

Pa svi smo nekad u situaciji kad nam se nešto polomi, da ćemo to kupit 'sutra' i to sutra nekad i potraje...

Jos si me i totalno nasmejao.
Nego izgleda da te je Jugi poslusao,odjavio se i mora da je otisao da trazi po selu.
Kad se vratis Jugi reci dal podize stomak u vis i dal je ljigav proliv ako nisi rekao...ne znam kako bese.

ovako da podelim jedno iskustvo sa vama posto nije na odmet da se znaju neke stvari.pre 2 godine imao sam slucaj da je krava odjednom nece da jede samo pije vodu a napravila se kao bure ja zovem vet navodno stao zeludac tako mi je rekao vet. normalno rekao je odma na klanje ja ga nisam poslusao zovem drugog sto radi privatno on meni kaze isto to samo on operacijom moze da je spasi tako mi je rekao.aj da probam i to bila je najbolja krava u stali nisam hteo je dati na klanje.poceli mi operaciju sve super 2 kolica smo izvadili iz nje balege sve lepo usili i ostavili.malo je jela i pila vode ja srecan super ostace ziva.posle par sati mene zovu moji brzo u stalu krava pala nadula se ja zovem ovog sto operisao on nezna sta vise da uradii nego poslace mi nekog kamionom da je uzme.dosao covek da je uzme za 10000 din ja pokaza de je kapija.ja pozovem klanicu oni meni 40000-50000 din mogu uzeti.ja je oteram tamo oni urade svoj posao i na kraju nije dobra na mesu napravili su joj se neki cvorovi.i nista od nje samo muke zive.al zivot ide dalje al velike su muke mi koji imamo krave

Oteceni limfni cvorovi obicno su razlog ne koristcenja pojedinog dela ili celog tela ali to ne moze da se pojavi odjedared,treba vreme.Sad bi trebalo da se zna koji je to deo zeluca veterinar otvarao.Nema svrhe da otvara burag ali po tvojoj prici bas je to otvarano kad ste izneli toliko sadrzaja.

Oteceni limfni cvorovi obicno su razlog ne koristcenja pojedinog dela ili celog tela ali to ne moze da se pojavi odjedared,treba vreme.Sad bi trebalo da se zna koji je to deo zeluca veterinar otvarao.Nema svrhe da otvara burag ali po tvojoj prici bas je to otvarano kad ste izneli toliko sadrzaja.
i ja mislim da je burag.katastrofa je bilo samo to mogu reci

To nema razloga da se otvara-burag.Tu se po pravilu nista ne zaglavi.Kanapi i metali se smestaju i mrezavac a kad se kaze da je krava zapresovala onda je to stao listavac.Tu se sadrzaj potpuno iscedi i isusi pa blokira dalji prolaz.Listavac ima stalne pokrete ali posto je zablokiran suvom materijom onda stvara jake bolove.Odicno su to i delovi koji se treba operisati ali to je nezahvalan posao i operacija je jos malo pa kao carski rez rizicna.

To nema razloga da se otvara-burag.Tu se po pravilu nista ne zaglavi.Kanapi i metali se smestaju i mrezavac a kad se kaze da je krava zapresovala onda je to stao listavac.Tu se sadrzaj potpuno iscedi i isusi pa blokira dalji prolaz.Listavac ima stalne pokrete ali posto je zablokiran suvom materijom onda stvara jake bolove.Odicno su to i delovi koji se treba operisati ali to je nezahvalan posao i operacija je jos malo pa kao carski rez rizicna.
eh kolega vidim da imas znanje al jbg meni se to desilo ja nisam znao sta da radim pustio sam da ovaj uradi svoje al nista ode sve u ....

Nazad
Vrh