Bočna freza

калдерони око 2000 еура са нагибом радна површина 80 цм ,танјираче 1500 еура без хидро мотора ,2000 са хидро мотором

Kad već pominješ tanjiraču sa hidro motorom, da li si gledao neku u radu ili radio sa njom. Interesuje me jedna takva alatka ali ih u mom kraju nema pa mi iskustvo nekog vlasnika puno znači. Interesuje me da li ste više zadovoljni klasičnom pipalicom ili tanjiračom sa hidro motorom.

Po meni bolja je freza od roto tanjirace. Ima je jedan od saradnika (obradjuje 5-6h visnje u 2godini) u mom kraju i mogu reci da radi posao, ali mislim da freza ima svojih prednosti. Tanjiraca prvo odgrne zemlju pa u drugom prolazu vraca u red. Mi smo je koristili jer je dobra kod djubrenja. Prvi prolaz odgrne zemlju pa podjubrimo i u drugom prolazu vrati zemlju u red tako da djubre ostane ispod. Neke od mana su da ne suzbija dobro korov u redu. Mogla bi dobro da sluzi u lepom zemljistu koje nije tvrdo i gde se radi herbicidni pojas. Tamo gde se ne radi herbicidni pojas slabo sece korov u odnosu na frezu.U prvom prolazu kad ide pipalica slabo ulazi u redove kad radi mora da se ide 2brzohodnom da bi dobro radila i pipalica slabije odradi svoju funkciju ubacivanja u red. To je par stvari koje mi se ne svidjaju kod tanjirace ali daleko od toga da je losa alatka. Ko nije previse zahtevan sigurno ce mu dobro sluziti mada ja razmisljam da je bolje dati koju stotinu evra vise za frezu nego kupiti tanjiracu.

Hvala na utiscima. Ja imam dilemu kako da proširim pojas koji obrađujem na račun zatravnjenog pojasa koji je međuredno. Frezirani pojas pipalicom mi ostaje nazubljen zbog hoda pipalice a i dosta je tesan, pa mora da se prolazi dvaput. E tu bi mi možda ta nazubljen tanjirača završila posao da malo proširi taj pojas koji se obrađuje a da ne zalazi između stabala. Druga opcija je da krenem u realizaciju jedne ideje koja mi se mota po glavi a to je da napravim jednu kompleksnu vučenu, ne nošenu, frezu, koja će imati 2 radna tela. Prvo koje će raditi kao pipalica i drugo koje će biti uvučeno unutra i koje će biti fiksno tj. neće raditi na klipu i koje će služiti da raširi pojas koji se obrađuje. To je ozbiljniji poduhvat ali bi možda bio izvodljiv uz upotrebu vazduha i za obezbeđivanje uvlačenja i izbacivanja pipalice, a da se sa kardana uzme glavno kretanje za pogon freze, s tim da se za drugu fiksnu frezu ili razdvoji snaga sa kardana ili upotrbi neki hidro motor:sta:. Napominjem da ovakva alatka ne bi bila zgodna u malim zasadima ali bi je ja koristio u velikom voćnjaku gde su redovi dugački od 400 do 600m i sađeni su u konac a sa međurednim rastojanjem 4m. Traktor koji bi je vukao je Mahindra 7030od 65ks sa prednjom vučom tako da snage na kardanu ne bi falilo.

Kad već pominješ tanjiraču sa hidro motorom, da li si gledao neku u radu ili radio sa njom. Interesuje me jedna takva alatka ali ih u mom kraju nema pa mi iskustvo nekog vlasnika puno znači. Interesuje me da li ste više zadovoljni klasičnom pipalicom ili tanjiračom sa hidro motorom.

фрезу сам имао и продо сада имам танјирачу и са нјом сам задоволјан много брзе одрадјује посао

kalderoni sp prodao sam je zato što treba dosta više vremena da se uradi voćnjak sa njom nego sa tanjiračom

- - - - - - - - - -

Po meni bolja je freza od roto tanjirace. Ima je jedan od saradnika (obradjuje 5-6h visnje u 2godini) u mom kraju i mogu reci da radi posao, ali mislim da freza ima svojih prednosti. Tanjiraca prvo odgrne zemlju pa u drugom prolazu vraca u red. Mi smo je koristili jer je dobra kod djubrenja. Prvi prolaz odgrne zemlju pa podjubrimo i u drugom prolazu vrati zemlju u red tako da djubre ostane ispod. Neke od mana su da ne suzbija dobro korov u redu. Mogla bi dobro da sluzi u lepom zemljistu koje nije tvrdo i gde se radi herbicidni pojas. Tamo gde se ne radi herbicidni pojas slabo sece korov u odnosu na frezu.U prvom prolazu kad ide pipalica slabo ulazi u redove kad radi mora da se ide 2brzohodnom da bi dobro radila i pipalica slabije odradi svoju funkciju ubacivanja u red. To je par stvari koje mi se ne svidjaju kod tanjirace ali daleko od toga da je losa alatka. Ko nije previse zahtevan sigurno ce mu dobro sluziti mada ja razmisljam da je bolje dati koju stotinu evra vise za frezu nego kupiti tanjiracu.
odgtnje i zagrtanje koristim samo kada bacam djubre a za ostalo korstim noz i čas posla uradim voćnjak

Hajde nam reci praktično, kojom brzinom si radio frezom, a kojom tanjiračom? Koliko ti je vremena trebalo za, npr, 1ha da obradiš frezom, a koliko tanjiračom? Hvala.

http://images.polovniautomobili.com/oglas3921683/same_frutteto/

Ova pipalica tanjiraca je po meni dobra zato sto se nosi kao bocna kosa .
lakše se prati od obične ali je nemože nositii 539 jer mnogo suče traktor

- - - - - - - - - -

Hajde nam reci praktično, kojom brzinom si radio frezom, a kojom tanjiračom? Koliko ti je vremena trebalo za, npr, 1ha da obradiš frezom, a koliko tanjiračom? Hvala.
freza 2 spora ako nije travno onda teća a tanjirača 1 brza -odgrtanje 2 brza zagrtanje i nož

A kakvo je stanje sa pipalicama za 539.Ovi Sabcani sto prodaju mi rekose da lakse nosi vucene nego nosene,jedino je teze manevrisati,kolko vidim po snimcima sa zootehninom se najlakse radi,bez povlacenja u stranu.

мислим да је калдерони, њега је продавала фирма из крагујевца

мислим да је калдерони, њега је продавала фирма из крагујевца
kolega vasovc imam edno pitanje o vezi tvoje tanjiracu pipalicu ja planiram nabaviti istu takvu pa mozez mi reci koliko duboko obraduje zemju i koje rastojanie treba da bude izmedzu sadnica posto moje jabuke su sadzeni na 2m a imam i nasad na m9 podlozi koje su sadeni na 1 m i manje pa ako mozes reci dali bi odgovarala za mom vocnjaku i dali moze raditi sa imt 539.

на мање од метра мора да иде тањирача са хидро погоном,што се тиче дубине неби веровао колико дубоко мозе да уради

Nazad
Vrh