jan
Član
hvala 
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ЕУ диктира прописе и мислим да ћемо морати да трошимо око 160.000Т БД годишње (то ће се повећавати).Iskreno se nadam da nece nasi usvojiti taj zakon za bio dizel..
Jer ja ga necu sipati kod mene nigde![]()
![]()
ЕУ диктира прописе и мислим да ћемо морати да трошимо око 160.000Т БД годишње (то ће се повећавати).Iskreno se nadam da nece nasi usvojiti taj zakon za bio dizel..
Jer ja ga necu sipati kod mene nigde![]()
![]()
Личи да ниси пажљиво читао. Ено то члана Engineer практично је одговорио на твоје недоумице. Можда ти чак није ни далеко (Болеч). Постројење им јесте претходна генерација (ако га нису ових дана технолошки унапредили) што практично значи да је истог квалитета као нпр. у Немачкој (наша нова технологија је за 1-2% квалитетнија). Ако ти требају значајне количине послаћу ти контакт друге фирме. Ако ти треба посторојење са најновијом технологијом цена је од 50.000 до 350.000Е у зависности од капацитета (враћање инвестиције за мање од 1 год.).Ok. Iz dva pokušaja pročitah sve ovo napred napisano, ali i dalje nisam načisto...
4. Gde je kupljen takav bio dizel?
Зависи од капацитета. Нпр. 500 литара у смени - 50.000 Е. Не исплати се производња од цеђеног уља. Једино да се увезе коришћено палмино уље (најмања исплатива количина за увоз 500Т).Da li neko zna koja je cena te masine za pravljenje biodizela? Kao i cena ekstrudera za cedjenje uljane repice?