Berko

Nisam video kako vaš radi ali sam video kako radi 2-redni koga poseduje drugar iz sela.Jako ga je usrećio da nema lepe reči za njega.Neću reći ko mi je objasnio i rekao za vaš jer nije sportski a i nemam nameru da bilo koga omalovažavam.Srećno u radu. :ppozdrav:

U kikindi ima 2 jednoredna-i onaj drugi dobro radi,možeš komotno reći ko ti je rekao ako si već spominjao,znam ja za sujete prema berku.Jedan dvoredni je prodat a taj je uradio po atara i u prvoj sezoni ga je isplatio.Čovek radi u mojoj firmi.
Ima velike razlike između dvorednog i jednorednog.Na dvorednom komušački sto pokreće lanac a na jednorednom kaiš.Jednoredni ide bez kontra noževa a dvoredni ne,ima tu još par sitnica.Isa berkom treba znati raditi i treba ga naštelovati,i ja sam prve dve sezone kuburio da sam hteo da ga upalim.Reci mi sa čime kuburi tvoj drugar,možda mogu pomoći.čovek mu još nije ušao u štos to je sigurno.Ja lomova nisam imao sem ležaja na tarupu i sitnih problema oko limarije ali to ću odraditi(staviti običan zaštitni lim umesto čeličnog.

Berko je kombajn broj 1, i tu se prica zavrsava. . . ni jedan zmaj ne moze da mu pridje, a to kako radi ovako ili onako zavisi od onoga ko i kako tera.

Berko je kombajn broj 1, i tu se prica zavrsava. . . ni jedan zmaj ne moze da mu pridje, a to kako radi ovako ili onako zavisi od onoga ko i kako tera.
K'o da slusam Dikulu kad peva "Sve su iste osim tebeee tu se prica zavrsavaaa"
Lupate gluposti da je broj jedan,jeste imali z224 pa da mozete tvrditi ili poredite Berka i z222 koji je stariji i ima losija resenja,od stranim beracima da i ne pocinjemo.

Ne znam sta se toliko uhvatili protiv Berka.... Ja imam Zmaja, i zadovoljan sam, Berka sam par puta video u radu i izgleda mi dobro.... Jedni zapeli kako je broj jedan, a opet drugi udaraj ukontru kako nista ne valja

U pravu je Pocerina,svaki berač ima svojih vrlina i mana a svi beru a kako,zavisi od onog koji radi sa njima.Mnogo bacaju ljagu na berka a nisu nikada radili sa njim.

Gospodine @Attila,
molio bih za objašnjenje kakva je to kategorizacija?Ko je tako podelio?Navedite izvor podataka?
Unapred hvala.

Panonstib,to je neka nova podela ,to mlađe generacije znaju.Samo mudro pratite i sve će oni to nama objasniti.Koliko sam shvatio Zmaj je kategorija iznad Berka,Sip i ostalih

Gospodine @Zoran0230,
ja volim da sam informisan o svemu pa i o ovoj podeli odnosno da naučim nešto novo i da vidim ko je tu podelu propisao?Neka kontrolna kuća, Institut, fakultet,....... pa da se i ja malo prosvetlim.Tek nakon objašnjenja ćemo moči da kažemo ko spada u višlju, a ko u nižu kategoriju.

Zorane niste dobro razumeli zmaj je ispod ova dva spomenuta i jedan i drugi bolje čiste i može brže da se tera snjima u radu nego sa zmajom.Jeste da ja imam zmaj 224 ali po meni su bolji i berko i šempeter.

Meni bere sip 80 i mogu reći nakon tri godine rada niškorist od stroja ništa skoro nije operušao sve morao ručno...
Tako da sip o bodova i jedan susjed ima 35 nemože jedan red da pobere bez kvara.
Dok sam gledao Zmaj 223 dosta lijepo peruša.
A berko sam vidio samo s njihove reklame tamo radi perfektno ali ko zna kad se malo potroši kako diše govorim o dvorednim...

Imao sam zmaja 222, a sada imam berka. . . razlika je ogromna, od ciscenja klipa, brzine branja, protok mase, i sto mi je najbitnije sve je pristupacno na njemu, uzmem stolicicu sednem ispod i za 10 minuta ga podmazem, A zmaj berem na njivu, pa posle beru kuci kad skidaju prikolice, gusi se na svakih 20 metara moram da stanem da cekam da proguta, dodjem kuci umazan od tovat masti, i da ne nabrajam sta vec, a sa berkom odem ko covek na njivu i vratim se ko covek.

---------- Poruka napisana u 21:01 ---------- Prethodna poruka je at 20:51 ----------

K'o da slusam Dikulu kad peva "Sve su iste osim tebeee tu se prica zavrsavaaa"
Lupate gluposti da je broj jedan,jeste imali z224 pa da mozete tvrditi ili poredite Berka i z222 koji je stariji i ima losija resenja,od stranim beracima da i ne pocinjemo.
Nelupaj, ti ko moj deda kad mu kazem za claas-a, on mi odma kaze da od zmaja nema bolje. hahaha

Ne kazem da nema boljeg od zmaja,a koliko je zuti bolji ....
Inace danas sam pricao sa drugarom koji ima 2 zucu i kaze da ga vozi IMT-om 542 od 2-4 spore nikako 5-ta ili prva brza.

---------- Poruka napisana u 21:15 ---------- Prethodna poruka je at 21:02 ----------

A evo nije mi bilo mrsko da okrenem druga koji ima zucu i kaze mi da je nemoguce za 8sati obrati 7kj sa prinosom od 7.5 zmajevki,zapravo prvo me pitao jel ga zajebav** i da li znam razliku izmedju burgona i zuce,kad sam mu objasnio o cemu se radi samo je rekao .... bolje da ne pisem.

Veruj mi svi su skepticni na prvi pogled, cak cale i ja kad smo ga kupili, smo mislili da nije ni za k. . . ali posle smo ostali bez teksta. . . mnogi kod mene u selu su zamenili zmaja za berka. Evo ti primer mom komsiji, koji je sejo as-72 ako se nevaram na 19, kukuruza ko pleve a o masi i da ne govorim, zmaj nije mogao da bere, obrao je par vrsta i prekinuo, a ja sa berkom bez problema.

Atila,tačno je da se nismo razumeli.tvoj post i post Milančeta govore sve-mada se oni koji imaju Zmajeve berače sigurno neće složiti.Isvi koji su radili sa zmajem lakše prelaze na berka dok sam ja sa šenpetera prešao na berka i u početku sam hteo da ga upalim,taman krenem on krči (nisu dovoljno stegli sklopke).ako neko to vidi odmah će reći da su berači loši,tek nakon 3 sezone sam mu doakao i sad se samo praši.Nisu dobro rešili zaštitne limove jer su umesto čeličnih trebali staviti običan.Rešio sam ako ga ne prodam da ugradim sečku sa 3 noža-iznelo bi oko 8500= (samo donji deo) a ako odradim sam onda bih platio samo noževe.
NA-tvoj kolega još nije ušao u štos.
Milanče tačno piše ono kroz šta sam ja prolazio.Ako jednom kupiš berka zmaja više sigurno nećeš ni pogledati.

Jes' moj kolega nije usao u stos oko jednog berka,usli su u stos sa 6-7 traktora,2 kombajna(jedan je aksijalni) kao i sva ostala mehanizacija im je u stosu samo zuco nije u stosu i ceka nekog od "strucnjaka" da mu sredi masinu,ajte malo realno ....

Nazad
Vrh