Berko

ja sam za ovu sezonu menjao samo te koje nisu valjale ,a sto se tice cene gumica u berku u molu jedan vez 4000 din. malo preterano po meni i stavis sve nove puknes dobru lovu,covek te odvede u neki los kukuruz mi kazemo pabirci(sitan,mali,nikakav kukuruz) i sto kaze goran dok ti osetis da smrdi dovidjenja nove gumice, kao sto sam rekao pred sezonu promenuo sta nije valjalo sad kad sam zavrsio iam oko 7,8 rupa na komusaljci

Momci,jedna konstatacija.Treba sklopku malo popustiti,da se ona ukljiči i malo razmaknite rolje.Kod mene se sklopka uključi kad se zaglavi pabirci.

Istina je da njiva bude ravna jer sečka odseca sve na jednaku visinu ali da isitni kukuruzovinu jok.

Kada su noževi u istoj ravni još sitnije tarupa.A to što Bubu i NA pričaju su čiste provokacije.arazlog je taj što je berko zastupljen malo kod nas i oni su baš videli i to malo kako rade a što iza zmaja ostaje ceo tulaj to nije važno.

Baš je to razlog što loše tarupa(mala zastupljenost)tih berača.Da ih ima barem duplo više sigurno bi bolje tarupali,ovako se valjda plaše što su sami.

Prvo,Matiću molio bih bez ironije,Nemoj mi samo reći da ih kod tebe ima na desetine pa pomno pratite njihov rad i iznosite totalne neistine.Kod mene ima samo 2 jednoredna,i ne znam kobi iz Kikinde mogao da komentariše njihov rad sem mog kolege koji radi samnom a takav je slučaj sigurno i kod vas

Ja lepo kazem da sigurno taj jedan ne radi kako treba a ispadoh provokator.
Ne moze biti da ne radi lepo kad je to nesto najbolje sto ima na trzistu,a izvozi se u sve zemlje "treceg sveta". :osmeh:

NA,ako ti je Rusija -treći svet,u kom smo ti mi svetu leba ti,Da nema Albanije bili bi poslednji u Evropi.

Ima neko iz Kikinde ko ga je prokomentarisao i video kako baš taj vaš radi.Neću da pišem dalje jer nije fer sa moje strane.

Uopste nemam nameru da provociram nekoga. Njiva mi je iz daleka izgledala idealno ali kad sam usao u nju sa IMT plugom 610.14 morao sam da skinem i crtalo i tocak i opet mi je gusilo na dubini od oko 30cm. Jednostavno stapovi su predugacki i ne moze da ih provuce vec zastopuje i cao. Iskljucujem se iz diskusije jer sam svoje zapazanje izneo.

Isto sam i ja prosao kao clan Bubu,vrsio mi kukuruz jedan class sa oros adapterom ima roto secku.Njiva lepo izgleda posle kombajna ali orati bez tanjiranja nemoze ostaju veliki komadi kukuruzovine

Bez tanjiranja nisam mogao da zaoravam ni posle berača a ni posle kombajna sa rotosečkom .U oba slučaja problem su štapovi od oko 0,5-0,7 m.

Ja bez crtala orem 20 godina,tu guši plug a do pre 6 godina sam brao sa šenpeterom.kada ima lisne mase plugovi će gušiti,naročito nižeg klirensa,pa iza zmaja ostaje čapur od pola metra,čast onima koji naoštre noževe,kako tek onda orete.Moram razdrešiti balu tulaja gde sam ja brao da vidite tulaj od metra.Kad se tulaj balira onda se najbolje vidi kako je istarupiran i presa radi bez većih problema.Kako sam otišao na parcelu gde je brao zmaj,odmah su počeli prsti da preskaču jer je tulaj sitno istarupiran.Ja sam svoje rekao a ostali koji imaju berka mudro ćute jer se ne vredi nadgovarati,jer tome nema kraja.
Matiću,kada bi još napisao da si i ti video kako baš moj berač radi,onda bih morao da verujem u sve napisano-ali kako moj tarupa tako tarupaju svi berkovi berači.bez izuzetka

Nazad
Vrh