Bergamo

Pozdrav kolege cobani.Evo par mojih ovaca u trecem mjesecu graviditeta,sad su vec ojagnjene a slike jagnjadi ce biti gotove za koji dan.

90x3eq.jpg

2ebftkx.jpg

28koxaa.jpg

Pozdrav kolege ovcari,evo slika i zenskih jagnjadi ostavljenih u priplodu,neke su vec spremne za parenje,vecina ih je iz dvojki i trojki,starost od 5 do 8 mjeseci. Molim vas za iskrene komentare. :ppozdrav:
299cap.jpg

2dakp06.jpg

Dobrodosao opet:),@ovcar80,
covek u okolini jagodine radi berg x safolk ima extra rezultate,stalski uzgoj preko 100 komada(ovo je prica coveka koji je od njih uzeo safolk ovna i imam razlog da mu verujem tog ovna sam slikao u temi sjenicka medju ovcama je ,jesenas slikano)

ovcar80
Da probao sam sa texelom,tri ovce sam tako upario,ojagnjile su se prije 66 dana,dvije trojke,jedna dvojke,prosjek po rodjenju 4300gr kod trojki a dvojke su 5200,5400gr,lako su ojagnjeni,veoma su vitalni i brzo napreduju,vec su zaluceni. Zenkice cu ostaviti da vidim kakve ce biti.

ja mislim ako je ovan prva klasa i ekstra izgleda sa papirima onda je vredan,izvini od koga to uzimas ako nije tajna?

Racunaj da 300 eura je cjena jedne ovce, a ako je ovan dobar s papirima to je mukte.
Pozdrav

Post je spojen: [time]1297119438[/time]

posto se nesto nezna specijalno o ovim ovcama da kazem malo o praksi kodmene,ovce koje su lake za negu i odlicno podnose ove nase temperature i u brdima i ravnicama,ovca koja se jagnji 3 puta u dve godine prirodno,plodnost je dosta dobra u proseku kodmene 1,6 po jagnjenju,kodmene se jagnjile u novembru da bi ponovo se mrkale u januaru,normalno sa ok ishranom i u ok uslovima,molim za jos vise detalja ako neko poseduje

ovcar80 je napisao(la):
Lepe Dviske.Jesi li probao da ukrstis bergamo sa Il d' france,ili nekom drugom mesnatom rasom.

Ja sam probao bas tu kombinaciju bergamo sa Il d' france
i ne znam zbog cega dobijeni zenski primerci su bili jalovi svi
dok to nije bio slucaj kod ovnova
inace sto se tice mesnatosti i ukusa
ova kombinacija je bila odlicna :D

kolega to mora da je slucajnost jer to nezavisi od rase,ja imam bergamo gde mi sluze za isprobavanje za f1 i mogu reci da je uspesna,to je klanicka roba,ovca koja ima 3 jagnjenje i veoma dobru plodnost,radio sam ukrstanje sa tekselom,vinterbergom,polu cigajom i sarole,medjutim ova rasa je kvalitetna i zadovoljavajuca,ovce sa slike su se ojagnjile 4 komada pocetkom novembra gde njih 4 su dale 7 jagnjeta da bi se mrkale ponovo krajem decembra pa cemo videti koliko ce dati u junu,

Alexa je napisao(la):

Post je spojen: [time]1297094238[/time]

Nazad
Vrh