Benzinska kosacica

uzeo sam srk 70 kosilicu sa benzinskim lombardinijem 350 u odlicnom stanju od prvog vlasnika. nek ide zivot...

Jesenas sam kupio Womax samohodnu kosilicu. Posle dva košenja počela da dimi. Reklamirao sam je, i kažu da ima ulja u motoru više nego što treba. Što je najluđe, u uputstvu piše da se sipa do maksimuma, pa sam tako i sipao. Njihov odgovor je bio da se sipa do sredine na meraču a ne do maksimuma. Već je prošla sezona košenja tako da je nisam isprobao kako treba, ali videćemo na proleće.

Iskrivio sam osovinu kosačice na nožu...kosačica vibrira,otkida ruke.Odem majstoru -veli 25 evra opravka...kontam ,od mene ćeš dobiti 25 mauna....kod kuće nađem neko otpadno željezo i navarim okvir za ispravljanje osovine.Radi posao....investicija oko 5 evra

stavim magnet na kućište kosilice i na njega stavim metalni linijer koji naslonim na vrh osovine...zavrtim radinlicu i u najnižem položaju obilježim...na najniži obilježen dio osovine ide pritisak od dizalice...i tako par puta dok se ne dotjera na 0
imaju amerikanci nešto slično ovome samo nije na hidrauliku već na dva šarafa koji navrtanjem vrše pritisak na osovinu ali je cijena tog okcira 790 dolara 😁

stavim magnet na kućište kosilice i na njega stavim metalni linijer koji naslonim na vrh osovine...zavrtim radinlicu i u najnižem položaju obilježim...na najniži obilježen dio osovine ide pritisak od dizalice...i tako par puta dok se ne dotjera na 0
........................
Zašto si uopšte dangubio i išao kod majstora ?
Koliko si očekivao da će da te košta ?
Iskreno , mislim da ti nije mnogo rekao !
Pored investicije u materijal ( kažeš da je mala ) koristio si i neke mašine ( aparat za varenje a verujem i fiberku ...............)
i ZNANjE koje se svuda u ( zapadnom ) svetu najviše plaća a eto ovde se najmanje vrednuje ( pa čak kad se i o nama radi )

Nije puno zato što majstor u praksi ne rastavlja mašinu i ne vadi radilicu već krivu osovinu ispravlja dugačkom polugom a ponekad i udaranjem čekićam po osobvni što nije najzdravije po kućište i semering.

Nazad
Vrh