Beli kukuruz

Neznam stvarno,ja se nesecam da smo nekad kupili seme,za 2-3 ara sto posijemo to okrunimo i taj sijemo opet i godinama tako.

To je neka stara sorta kao onaj osmak ili beli luđak i slični. Probao sam ja to da gajim, upravo beli luđak ali šteta je to sejati na dobru zemlju. To je po meni više ono da poseješ u bašti iza kuće uz među, da ti komšija ne zaviruje:haha:. Čisto da imaš se hvališ da neguješ i te tradicionalne sorte. Za komercijalni uzgoj su s razlogom izmišljeni hibridi.

Ja sam do pre par godina bio veoma zainteresovan baš za taj beli kukuruz, ali sad već polako dižem ruke od kukuruza u opšte. Inače, jedan moj kompanjon seje redovno hibridni beli kukuruz. Gaji ga čak i za prodaju, ima oglas ovde na forumu, ja sam postavio.
 
Imaju ZP i Pioneer svoje hibride belog kukuruza.
Kod nas se do pre par godina dosta sejalo, ali je bilo godina kada se jedva moglo prodati i cena bila jednaka zutom pa su ljudi prestali sa setvom belog.Dok su siptari dolazili dobro su je placali, ali sad niko ni ne trazi.Kolega je prosle godine jedva prodao.
 
Po kojoj ceni se prodaje beli kukuruz? Dakle, ne pitam koliko se traži, nego koliko može najviše da se dobije?
 
Sledece godine cu prvi put da posejem beli kukuruz. Povrsina oko 2 ha. Hibridi ZP i NS.

Vidim da je u oglasima cena uglavnom 30 din (ima po neki i 35). Moze li se dobiti 30 din?
 
Poslednja izmena:
Moj prijatelj je prodao sa njive za 20 dinara (kipovao u kamion na njivi), zato i pitam koliko može najviše da se dobije.
 
Tebi je najblize na rimskim sancevima, to je NS609b. Zemunski u Zemun Polju mada oba ima i u bolje snabdevenim prodavnicama. Pionirov hibrid porucim direktno od promotera.
 
Nazad
Vrh