BC hibridi kukuruza

Ja sam sa 582 zadovoljan.Svako ima različita iskustva.Uvek neki hibrid podbaci ili prebaci.Prošle godine se kod mene ZP usro sve je zvonilo.

Prilicno dugo neaktivna tema.
Seju li se ovih godina BC hibridi?

@Matić
Koliko sam ispratio temu ti si bio prilicno zadovoljan Pajdasem do 2016-te godine kada si ima problema sa semenom, jesi li ga sejao opet nekada od tada?

Hteo sam ove godine da probam Pajdas jer ga hvale da je dobar za ishranu stoke.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Ja sam prošle godine uzeo slučajno jednu vreću BC Majstor a pored njega sam imao, Carioku, 9911,P0704 i neki ZP zaboravio sam koji tačno.Majstor je bio dosta bolji od svih, mnogo veći klip, nije bilo jalovih.Možda mu se tako poklopilo zbog fao grupe ali nije prvi put da taj kukuruz ima odlične rezultate, jednostavno, pogoduje mu zemljište.Pajdaš me jedne godine uništio i od tada nisam posejao ni jedan BC hibrid a bio sam svedok da je dao preko 12t po hektaru.

Ja sam narucio 3 vrece Pajdasa pa cemo videti sta ce biti, ovde se generalno slabo seju Bc hibridi.

1/3 kws, 1/3 bc, 1/3 osjecki ove godine kod mene.nakon tolko godina prvi put bez pionira a verovatno i bez dekalba.dekalb je trebao ici u makroogled na ovoj jednoj tabli od 15ha.nekih 24 hibrida od kws bc osjecki i dekalb al cekam promotera iz dekalba da se izjasne jer prvi put kad sam im ponudio suradnju rekli su da nece raditi oglede vise u okolici mene zbog nepovoljnih vremenskih uveta pa sam im ponudio ako dkc pobedi u ogledu sledece godine cu na 90posto povrsine sejem njihov dekalb pa cekam sad da mi jave
probali smo zadnje tri godine na istim parcelama sejati nesto bc i osjecki i prema prinosima dekalb i pioniri definitnivno ne opradavaju cenovno naspram ovih.cak 2022 i 2024 neki osjecki i bc ubedljivo bolji bili od dkc i pionira

Nadam se da ce i kod mene biti dobro, planiran je ako uspem da ga uhvatim za berbu u klipu, ako ne onda ide vrsaj

Uzeo sam njega i Pajdas.
Prosle godine 606 mi je bio prilicno dobar
Na koliko vi sejetete 606?

Evo sada sam nasao 29-tog avgusta imao je vlagu 18% i njega sam vro.
Pajdas me vise privlaci jel ga hvale da je dobar za stocnu ishranu

Pajdas, setva 17-tog aprila
Kako su bile ogromne padavine i grad zadovoljan sam kakav je
Sada je dobio oko 270kg/ ha Ana i to je to do vrsaja
41824d5a0243114d81c8069a4faeb937.jpg
9766b12e86fb266779c9153733dad7ff.jpg

I kod mene je nikao odlicno ali ga je prvo malo isekla kukuruzna pipa a onda i grad tako da sam zadovoljan.

Nazad
Vrh