• U toku je akcija za naručivanje radnih pantalona koje će imati logo poljoinfo foruma. Akcija traje do do 24.maja 2020. Za dodatne informacije pogledajte sledeći LINK.

Bavarski kiwi

hanza

Član
Učlanjen(a)
5 Apr 2010
Poruka
309
Lokacija
Baranda
Ukucaj u pretraživaču "flora expres" tamo ima fotka od te sorte što ga oni prodaju, videćeš jeli takav kao što ga ti imaš.
A u Bilju imaju dve ili tri sorte.
Inače Bilje se nalazi u blizini Renč.
 

seneka

Član
Učlanjen(a)
7 Dec 2010
Poruka
51
Neznam ,na onoj slici se baš ne vidi dobro :sta:,moj je na slici na prethodnoj strani :cao: Tamo piše da treba oprašivač,moj je samooplodan :cao:
 

Bobbie

Član
Učlanjen(a)
19 Jan 2014
Poruka
31
Lokacija
Niš
Где могу да се набаве саднице тог кивија, први пут сам сад о њему прочитао на овом форуму и делује ми јако интересантно?
 

mihalyocska

Član
Učlanjen(a)
15 Jan 2011
Poruka
638
Lokacija
B.Topola
Jednom sam citao davnije o kiwiju i sad ponovo sam nasao taj sajt pa bi zeleo pomoci buducim uzgajivacima oko uzgoja . Zabluda je da je samooplodna , izuzev neke sorte koji imaju sitnije plodove ali ove krupnije sto se mogu uzimati u prodavnicama ne . Kod kiwija ima par stvari koje jako uticu na rodnost , prvo mora se naci muska i zenska biljka koja u isto vreme cvetaju jer u drugom slucaju nema ploda odredivanje polova se moze izvrsiti kod cvetanja , zenski cvet lici na tocak od bicikla i na sredini cveta ima izbocina , muski cvet drukcije izgleda i na sredini cveta nema izbocine , posle cvetanja muski cvetove samo odpadnu ,dok zenski za sobom ostave zapoceti plod koji usled ne oprasnje i sam posle odpadne . Rezidba tu se pravi najveca greska jer kiwi rada na krajevima jednogodisnjih lastara , e sad ako se reze kao vinova loza onda se oreze ceo rod , rodne grane sto su prosle godine donele rod ove ce terati samo lastare koje iduce radaju . Nebi da dosadujem zato sam samo najvaznije napisao ali na pitanja ako znam odgovorit cu postavio bi i sajtove ali su na madarskom jeziku pa nebi puno pomogle .:ppozdrav:
Sad vidim da ima posebna tema o kiwiju pa bi molio moderatore da ga premeste ako smeta da nebude off topik , hvala.
 
Poslednja izmena:
Vrh