Balirka

Pozdrav,da li ima neko iz okoline Backog petrovog sela da bi mogao da preveze presu nekih 100 km?

Послато са SM-A207F помоћу Тапатока

Imam problem na balirci , juce balirao slamu , i na jednom mestu je bilo poleglog dosta tj sirovog jecma i slame , i napukao je tunel tj uvio se , da li je ovo opasno ona i dalje moze da balira ,imam danas nekih 100 bala da zavrsim lucerke da li smem raditi sa njom ako raspustim skroz bale ?
IMG-20250626-101107.jpg
IMG-20250626-100537.jpg
IMG-20250626-100556.jpg

Taj lim sto si slikao nije fiksan tj nije recimo vareni dio tunela, tako mislim da joj to nece smetati. Jedino ce ta grba da glumi stezac, kao da si malo stegao balu. A zasto ne skines to ispeglas i ojacas?

Videcu da ispeglam ,imam taman kod drugara limara za koji dan posle ovih praznika da baliram pa nek sredi to , a nemam ni alat ni vremena sto je najgore :/...I mehanicar sto odrzava je rece mi nece praviti neki problem , ako balira ok ..

Ispeglali smo lim , nisam ni balirao sa ukrivljenim , nabalirao nekih 200-300 bala , i pukne lim oko onih stiftova, limar nije ojacao i tu lim , i povuce se nazad taj deo lima , i verovatno je zaustavio igle ,pa je malj uvio jednu iglu ,sad nzm mogu li se popeglati one , ili da kupujem nove , i da li je mozda prezupcila ?

Taj lim ne utice na igle, ako mislimo na isti, vjerovatno je tu neki problem drugi u pitanju. Provjeri da li je paljenje u redu, tj da nije slucajno prezupcila. Igla se moze srediti, vjerovatno, mada mozes kupiti i novu to vjerovatno nije skupo.

sredio sam taj lim tj ispeglao ga limar ,ali fora je sto se otkacio danas , i onda je dole nosac igala udarao u njega bukvalno 3-4 sekunde kada je opalio pa krenuo da se vraca nije mogao do kraja da se vrati dok sam ugasio kardan .. Opet cu proveriti ..

Nazad
Vrh