Automatizacija ZMAJ kombajna

Od koga imate ugradjeno za pracenje rada osovina na kombajnu i koga preporucujete?Kako se krecu cene?
 
Meni je ovaj bio interesantan pošto mi ne radi merač broja obrtaja doba. Na koji uređaj si konkretno mislio.
 
Kod Agroelektronike 4 senzora 150 eura.Meri obtraje i signalizira pad obrtaja koji mu zadas.Jer kad stane onda je gotovo.
Ista varijanta da meri brzinu,hektare i jos po nesto je oko 120eura plus 30 evra po senzoru.To dodje 120eur+4 senzora=240eura.
Danas sam zvao.
 
Imam ja od prošle sezone http://proko.rs/tv/mala_privreda.php#10 , košta 60€.
Signalizira zvučno i led lampicom kada padne broj obrtaja na nekoj od osovina, a podešava se za svaki izvod (osovinu) zasebno. Bitno da radi posao, i te pare vredi, jer mnogo opuštenije radim, netrzam se na svaki šum :osmeh:.
 
Normalno :osmeh:.
Mada bi za ugradnju uzeo još toliko para, jer sam se zezao ceo dan dok sam ubudžio senzore i razvukao žice...

- - - - - - - - - -

Idu i senzori sa njime u toj ceni, ali su senzori tipa "reed relea" minijaturni zaliveni u akril plastiku. Žica normalno neide sa njime, ali je potrebna samo jedna od svako senzora, jer druga ide direktno na masu. Veći je problem napraviti nosače za te senzore i postaviti ih na najzgodnije mesto, a opet ih zaštiti od mogućeg fizičkog oštećenja prilikom rada.
 
Može, ali me podseti tamo pred žetvu, jer je kombajn trenutno nedostupan za slikanje, konzerviran i zapakovan :osmeh:
 
Ja sam na zmaja namestio kontrolu motora
zvučni i svetlosni signal za pad pritiska ulja, atelnator, visoka tem.,prljav vazdušni filter,nizak nivo hidrauličnog ulja
 
Kasnim sa slikama, popi... sam dok nenađoh pravi sajt za upload...
q6dXTX2.jpg

59IGmKq.jpg
 
Vidim da je bilo u temi reci oko senzora obrtanja osovina. Meni treba jedan takav senzor da se ugradi na kamion, tj. naosovinu vodene pumpe jer sam imao nekoliko slicnih pehova. Znaci treba mi senzor koji bi isao na osovinu i bio povezan sa zujalicom, koja bi prilikom pretanka rotacije osovine pocela da zuji,sto bi bio znak vozacu da ugasi motor. Taj sistem bi trebao da radi na 24V.
Gde bi mogao da nadjem ili kao bi mogao da napravim takvo nesto?
 
Jeste. Ali ima kardancic koji povezuje pumpu i alternator i koji kad pukne alternator i dalje vrti ali ne i vodena pumpa jer je posle alternatora. Originalni kardancic je skoro nemoguce naci a i on je sklon pucanju. To mi se desilo 2 puta,jednom bez a drugi put sa posledicama, pa hocu senzor da ugradim.
 
Prostije je ugraditi termo prekidač na mesto gde je najveća temperatura motora i povezati na sirenu, tako je na mom kombajnu, i nema šanse da ne primetiš :osmeh:
 
Nazad
Vrh