Auspusi

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
30.459
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Koja je cena prosecnog auspuha za traktor??
Govore da na vasaru ima za crvenu da se kupi,ali taj em sto bruji vise od starog jos ce i krace trajati nego sto stari moze da izvuce,a trebalo bi menjati na 560.
 
Na zetorima su fabrički auspusi emajlirani, a sad je teško naći emajlirani da se kupi, a i ako nađeš, skup je ko đavo!
 
jao imam ja onaj za crvenu :udri: na oba traktora
nije nizasta inace je od 577 stavljen na rusa , buka ajde manje vise ali da vidite kako je zarhrdjao ::lose::
in je izgorio sa par dana ::lose:: i kada sam u rumi nasao proizvodjaca na moju opasku kako auspuhe radi od nekvalitetnog materijala covjek kaze da auspuh od 577 ne odgovara konstrukcijski na rusa
kao ''rus ce da ga rasturi'' e sad meni nije jasno kako ce motor koji je slabiji za 7 konja da rasturi auspuh
i jos ja mu uporno pokusavam objasniti da auspuh nije rasturen nego da je izgorela ona sugava farba i da je sav ali bas sav zahrdjao k'o kanta

od istog proizvodjaca mi je i na vladimircu , stavljen od 539
isto sav izhrdjao ali da je stvar gora ovaj ima dva klipa i to tutnji kao da nema auspuha nikako

nemozem da se sjetim imena prozvodjaca ali potrudit cu se

inace koliko sam upoznat za rusa auspuh kosta 30tak evra , za vladimirca 25 cini mi se
 
mityoo je napisao(la):
Na zetorima su fabrički auspusi emajlirani, a sad je teško naći emajlirani da se kupi, a i ako nađeš, skup je ko đavo!

Emajlrani i traju . Moj rođak je prodao Zetora sa 30 i nešto godina sa fabričkim auspuhom , samo na par mesta bile tačkice od korozije . Evo još jedan od dokaza kvaliteta ... :haha:
 
Kod mene je na 533 iz '75. godine jos fabricki auspuh! Kako je preziveo-stvarno nemam pojma. Na oba 577 su bili fabricki auspusi do skoro. Sada su ugradjeni auspusi od proizvodjaca GOCEM koji kostaju oko crvene, mozda malo vise ali su zadovoljavajuceg kvaliteta iako su spolja zardjali. Jednom sam ih farbao sprejom otpornim na temperaturu i izdrzalo je mozda cak i vise od godinu dana...
 
Na mom Štore-u je emajlirani auspuh već 25 godina i samo je korodirao na varu. Izlomio sam ga pre 10-ak godina dok sam orao u nekom voćnjaku.Stvarno je kvalitetno urađen (italijanski).
 
pre dve godine sam stavio auspuh na 539 indiske proizvodnje verovali ili ne jos traje cak nije ni zardjao,inace i on je bio malo vise od crvene
 
Na torpeda je njegov auspuh od 1985 god , ponekad mu samo osvežim boju.
 
Ja na zetora stavio od Rakovice-tako kaže majstor(u stvari to je samo kopija)-dao sam 1500 din i evo druga godina kako služi.
 
Ja na fergusonu iz 1978 imam fabricki onaj sto ide ispod poda,a ovog je oborila grana i kad je pao oni prigusivaci iznutra se rasturili,spolja je jos uvek odlican,da ima neki majstor koji samo prigusivace stavlja... Zapravo ima jedan kod nas ne znam koliko je pametno da mu odnesem ovaj moj auspug da mu ubaci prigusivace... :sta:
 
Meni je na fergusonu 533 FIATOV motor pa je auspuh kraci od obicnog, lonac je fabricki, a cev sam kupovao 100 puta i svaku moram da skratim, a brzo i izgori, na imt 558 je auspuh star pola godine, a sace je vec izgorelo i cim je mali gas ono zapusi auspuh pa se traktor ugasi. Zna li neko gde ima da se kupi dobar auspuh da ce da traje, a da je cena prikladna:haha::haha:?
 
kod mene je na bivsoj rakovici fabricki izdrzao 2 godine , sav je bio ispucao sramota!! onda sam kupio prohromski od GOCEM-a i danas sam video svoju rakovicu u gradu , jos uvek je odlican auspuh samo je na par mesta izbila rdja ali u tackicama.
NA belorusu osmirglam i premazem sa onom farbom za peci ali to netraje dugo.
zkijpv.jpg


ovako je izgledao na rakovici.
 
ja sa gocemovim ''običnim'' nisam ni najmanje zadovoljan ::lose::
em je bučan em je sav zahrdjao ::lose:: na oba moja traktora :zli:
 
A na Zetoru je najbolji njegov fabrički, emajlirani auspuh! Ima zetora koji i 25 godina rade sa fabričkim auspuhom! Meni je na ursusu još uvek fabrički auspuh, koji je jednom varen kad ga je polomila gredica koja je pala na njega kad sam poznaniku išao da rušim staru kuću sa prednjim utovarivačem...
 
ja sam na RX ugradio emajlirani mislim da je od Zetora,platio 50eura na najlon pijaci u novom sadu i prezadovoljan sam kvalitetom.
 
mityoo je napisao(la):
A na Zetoru je najbolji njegov fabrički, emajlirani auspuh! Ima zetora koji i 25 godina rade sa fabričkim auspuhom! Meni je na ursusu još uvek fabrički auspuh, koji je jednom varen kad ga je polomila gredica koja je pala na njega kad sam poznaniku išao da rušim staru kuću sa prednjim utovarivačem...
I kod mene na usri je orginal, 20g, emajliran je, al sad se već počinje čut pošteno, progorio je iznutra..
Na 533 neki po 10-tak eura, krš živi, već par puta varen, kad se malo jače forsira motor, ugrije se i otpane, i nevjerovatno se dere mališa na njega, ko kakav traktorčina kad ono..
 
Jel se moze na traktor staviti protocni auspuh od auta,znam sigurno da je kvalitetan,samo ne znam jel moze tako neka kombinacija da se odradi?? :sta:
 
Nazad
Vrh