jucin
Član
Aman,ima li neko da mi odgovori na moj post br.798 od pre desetak dana .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni je na komsijskom otisao dihtung, ima dihtung izmedju posude za tecnost i ostatka masine, kostao je oko 300-400 dinara, nije nauka za zameniti. Ako je to i kod tebe....
Imao sam ja ovaj problem. Meni je bila pumpa...tacnije u pumpi ima semering koji ode pa pocne da prska, naravno ode i lezaj pa zamenis odmah...ukupan kvar oko 300/400din i pola sata posla. Lezaj tih.dimenzija tesko ces naci ali u kucistu pumpe ima mesta pa mozes 1mm deblji da stavis...kad rasklopis sve ce ti se samo kazatiMoguće je da je dihtung.
Mada kada sam nazvao "ovlašteni servis" rekoše da je vjerovatno pumpa i da treba zamjeniti pumpu.
Aman,ima li neko da mi odgovori na moj post br.798 od pre desetak dana .
Što bi ispuštao vodu . Naspeš u bure 1 l najeftinijeg antifriza pomešan sa vodom jedan prema jedan pustiš u pogon automizer uključiš mešač i otvoriš obe strane da izbaci jedan deo tečnosti i tako ostaviš do sledeće upotrebe . Inače svu vodu nemožeš ispustiti uvek se negde slije jedna količina a štoje najopasnije u cevima tojest polu lukovima voda obavezno ostaje i tako prilikom smrzavanja cevi nabubre ( naduvaju se ) i prvom upotrebom prsnu zbog jako tankog zida . Ja ovako radim već petnajstak godina i nikad nikakav problem .Gde se ispušta voda iz pumpe na Agronovom atomizeru?
Dal najeda cevi taj antifriz, samo pitam...
Pole , ja sam na Agronu odvrnuo filter koji je odmah ispod bureta za tečnost i spraznio filter od tečnosti. Odvrnuo sam creva od leve i desne razvodne grane, pustio da iscuri iz razvodnih grana ,tako odvrnutim crevima uključio atomizer da istera tečnost iz razvodnih creva koja vode ka razvodnom granama. I odvrnuo providno crevo koje ide od filtera ka pumpi. A pre toga sam pustio atomizer da radi posle potrošene tečnosti da izduva ... Preko zime će biti stacioniran u garaži koja je ispod kuće, mislim da tu neće biti minusa...
I ja sam isto uradio posle zadnjeg prskanja ali sam sumnjicav da nije nesto ostalo.
Antifriz ne smeta jer ga ne bi koristili onda ni u vozilima. I tamo ima kontakt i sa gumom i gvozdjem i bakrom i aluminijumom.