Arpadžik i luk

Danas uradjen još jedan tretman od plemenjače i dodato folijarno đubrivo.Za 15-ak dana ako vreme posluži ide iz zemlje.



 
dali mi se cini ili je jos uvek dosta sitan
a i kod tebe vidim je plamejnaca malo radila
meni je juce ostao pod vodom posto je u blagoj dolini palo je vise od 57 litara vode i to za 1 sat pa videcu sta ce biti
 
Još je sitan .ali nadam se da će dogurati potrebnu veličinu.Borba sa plemenjačom još traje iako sam 4 puta radio zaštitu do sada.
 
evo i mog luka,trava izbila od ovih kisa molo vise :sta:

2hywje8.jpg
 
Lep luk .samo će se teško brati pošto će ga trava obići.Biće "gnjuranja" ,ako ima štira ,ambrozije i pepeljuge.Kod mene od ove kiše i vetra ima popadanog.
 
Danas arpadžik prskan 5-eti put od plamenjače.Ovom proizvodnjom se bavim od 1989 i najviše sam do sada radio 3 tretmana,skroz luda godina.
 
kod mene je kraaaj palo je preko 110 litara kise :kisa: :kisa: :kisa: pa je jutro arpazika ne u vodi vec pod vodom a najgore sto se voda uopste ne povlaci tako da mi se cini da se oprastam od 75% arpazika a taman je postigo krupnocu :pecanje: :pecanje: :pecanje:
 
Šteta,ipak je to skupa proizvodnja.Koju sortu imaš i kako izgledaju ostali arpadžici u tvom kraju.
 
kod mene je holanski zuti pogacar srebrnjaka kod nas ima jako malo inace kod drugih je solidan arpazik samo sto kisa i kod ostalih pravi problem upravo sa tom zelenom masom koja polako ali sigurno pada pa ce biti problema sa vadjenjem i danas je naiso pljusak i to poprilican a kod mene...... :nono: :nono: ::lose:: ::lose:: nemam pojma i taj deo sto je u raskvasenom blatu list je vec pao a dali ce se tu nesto uspeti pokupiti nemam pojma
 
Danas smo aktivirali nož za podsecanje arpadžika.Masu je izgubio a pri čupanju se kida pa mnogo ostaje neizvadjen.
 
neznam kako je u drugim krajevima ali kod nas ce se polovina arpadzika zaorati jednostavno ljudi nevide racunicu jer za vadjenje je putrebno preko 60 nadnica po jutru sporo ide nema lista a gde je ostalo a to sto nema lista da se pokrije pa ce se skuvati na + 50C kod mene se voda povukla ali i taj okolo u blatu je ::lose:: pa spremam plug ::lose:: ::lose::
valjda cu nesto dobiti od redovnog luka kakva se cena formira mislim na dzakove jel neko vec prodo :sreca: :sreca:
 
Juče smo završili vadjenje.Trošak radnika 60 000 din za oko 2 kj.Prinos će biti slab a zbog male lisne mase smo celu leju stavljali u jedan red.U Banatskoj Topoli gde se arpadžik radi na većim površinama ima njiva koje neće dati rod.
 
Džabe dobre cene ,kad neće biti roda.Od zadnje kiše koja je pala 18.07 u količini od preko 100litara neznam šta ćemo izvući za prodaju.



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us


izgleda da će i seme luka biti problem,bar kod mene

Uploaded with ImageShack.us
 
Jutros smo išli da izvadimo ovaj luk -arpadžik za izvodnice.


Uploaded with ImageShack.us
Sorta je Ruska "Rubin".Sejan je redje da bi se dobile glavice oko 30 mm kako bi sledeće godine dao seme.
 
Završili primarnu doradu arpadžika, onog što je moglo.
avk9c2.jpg

Ovaj deo će da pričeka da se osuši.
fdg8si.jpg
 
amac86rs je napisao(la):
ima i kod mene popadalog al nije strasno,a trava sad kad krene sa :cool: bice botanika
Kako ti izgleda sada luk za seme.Juče sam slikao komšijinu parcelu koja je pre mesec dana sasvim solidno izgledala .Bilo je sitne trave i cvetna stabla su bila uspravna.
Danas ta parcela izgleda ovako,nevide se cvetna stabla


Uploaded with ImageShack.us
Kod mene nema toliko trave ,ali je sav polegao


Uploaded with ImageShack.us
 
Nazad
Vrh