Alati i radionice

Izopropil alkohol sam kupio u apoteci. Pitao ih da li ga drže, kažu nabave po narudžbi, reko jel može 1l da se naruči, kažu može. I za 2-3 dana me zvali da dođem po njega... Ne sećam se tačne cene, al' nije bilo skupo.
Nekad se moglo kupiti cisti vodikov peroksid(hidrogen) u apoteci na litru (nagrizanje PCB-a najjeftinije sa klozetarom) , sada vise ne a razlog je ono sto pocinje sa prvim velikim slovom T.

Trebam zalemiti neke žičice, od vido nadzora. Vidio sam da nakon dvije-tri godine na tom mjestu licne se pretvore u prah.
Šta ih pojede?
Nekvalitetna pasta, lem ili žice nisu predviđene za lemljenje?
Koristili ste​
  1. Pastu na bazi Cink - Hlorida (Cinol), spoljni kablovi i elektronika ne podnose Cinol pastu :nono:​
  2. Loš kabl​
Koristite​
  1. Kvalitetan kabl baš za video nadzor
  2. Termoskupljajuće bužire (Ili bužir sa lepkom)
  3. Kvalitetnu Tinol žicu (Sn60/Pb40 ili Sn63/Pb37)
  4. Što se tiče paste, kupite isključivo onu na bazi kalofonijuma (tzv. Rosin ili No-Clean flux).
  5. Obavezno očistite ostatke paste sa Izopropil alkoholom (99.9%)

Pazarih par stvarčica. Svi sa fiskalnim računom i garancijom, pa kako bude
5369cc687d027446f6814f2f2e496bf1.jpg

Kakav je komresor? Verujem da se jedva čuje kad radi? Koliko mu treba da napuni od 0 do gašenja. Na koliko gasi?
Kažem i meni si bacio rovca pa sam kupio onaj drugi sa 2 klipa. :) Činimi se da dosta brzo puni pošto tu glavu stavljaju i na bure od 100l.
Nego gledam gasi na 7 bara. Aj to mogu lako podesim lako nego glavni manometar pokazuje sedam, a onaj pomćni gde se kontroliše izlazni pritisak pokazuje 8 bara. E sad koji rad? Jadan očigledno nije baždaren dobro. Imam još par nekih manometra pa ću probati sa njima da vidim šta je tačno.

Kažu da su ti fabrički regulatori pritiska na kineski kompresorima jako loši i da smanjuju malo protok.

Kakav je komresor? Verujem da se jedva čuje kad radi? Koliko mu treba da napuni od 0 do gašenja. Na koliko gasi?
Kažem i meni si bacio rovca pa sam kupio onaj drugi sa 2 klipa. :) Činimi se da dosta brzo puni pošto tu glavu stavljaju i na bure od 100l.
Nego gledam gasi na 7 bara. Aj to mogu lako podesim lako nego glavni manometar pokazuje sedam, a onaj pomćni gde se kontroliše izlazni pritisak pokazuje 8 bara. E sad koji rad? Jadan očigledno nije baždaren dobro. Imam još par nekih manometra pa ću probati sa njima da vidim šta je tačno.

Kažu da su ti fabrički regulatori pritiska na kineski kompresorima jako loši i da smanjuju malo protok.
Danas mi stiže. Mislim da od 0 do 8 puni za 30 sekundi, tako mi reče poznanik. Probam pa javljam.

::spreman na sve::

Dovoljno je da napišem samo ovo
i odmah će se znati zbog čega je ukinuto (Zabranjeno).
Mislim da preteruju nekad. Npr. AN isto može da se izkoristi za eksploziv. I to vrlo lako, a svi ga kupujemo na tone...
Samo zato što od nečega može da se napravi nešto drugu što je opasno ne znači da ga treba zabraniti. Kome treba za zlo naći će načine da dođe do toga i ako je ilegalno.

Šta na T?
Ja mislim da sam našo za naručivanje veće pakovanja nije 100% al je porlična kocetracija.
Обично се користио 30%, он је био више него довољан за ецовање.

Кад га није било послужио је и онај за фарбање косе (чешће 9%, понекад 12%), али је тридесетица била цијењена јер је мјешавина са киселином била бистра и могло се видјети како напредује процес.

Kupih danas onu Parkside zelenu aku bušilicu za 4500 din. Bio sam nekim poslom u Vrbasu, svratili u Lidl i ja je vidim na rafu iako je akcija bila pre dve sedmice. I opet, treba li mi ili ne treba, i na kraju je uzeh. Nisam ljubitelj Parksidea, al' ovo zaista nje skupo, u kompletu dolazi i punjač i jedna baterija.

Uzgred, tražio sam silikonsku mast, mislio sam ako u mojoj selendri nema ništa specifičnije da se kupi, možda u većem mestu ima. Ali mrka kapa, uglavnom prodavci gledaju u belo kad im kažem šta mi treba, neki pružaju silikon a drugi pitaju kako to izgleda da prepoznaju na rafovima...

Nazad
Vrh