Alati i radionice

Koliko ovde treba biti masti ?.SDS Max busilica,busio sam neke rupe u 40 cm betona ,fi 16 burgija bese,posle 5-6 rupa celo kuciste to od magnezijuma je bilo poprilicno vruce na dodir ,skoro ne mozes ruku drzati ...nzm jel to tako treba,jel ima malo ili previse masti ?.
Deo kod motora je bio hladan maltene,samo tu se greje kod cekica ili sta je tu unutra vec ...Busilica nije izbusila vise od 30-ak rupa u beton ,i za to je jedino koriscena,za oko 3 godine koliko je imam.

Довољно је то, кад се загрије маст дође свуда гдје треба. Ја сам пар пута додавао по мало масти за тример, али је рјеђа од ове па се појави траг на спојевима кад је добро уморим.

Моја вилиџерка је бушила много више рупа са бургијом 26, те крунама 65 и 80 mm. Плус рушење неких 30 квадрата зида и штемање канала за инсталације пар стотина метара.

Koliko ovde treba biti masti ?.SDS Max busilica,busio sam neke rupe u 40 cm betona ,fi 16 burgija bese,posle 5-6 rupa celo kuciste to od magnezijuma je bilo poprilicno vruce na dodir ,skoro ne mozes ruku drzati ...nzm jel to tako treba,jel ima malo ili previse masti ?.
Deo kod motora je bio hladan maltene,samo tu se greje kod cekica ili sta je tu unutra vec ...Busilica nije izbusila vise od 30-ak rupa u beton ,i za to je jedino koriscena,za oko 3 godine koliko je imam.

Ne greje se zbog prenosa. U tom delu se greje zbog principa po kom rade ove bušilice. Tj. klip koji komresuje vazduh, a poznato ti je da se tim postokom vazduh zagreva. Tako da je to uzrok zagrevanja. E sad ako misliš da se previše greje daj joj malo vremena da se oladi.
Takođe ako je pritiskaš dok bušiš, nemoj! Ne dobijaš ništa na brzini bušenje, (čak naprotiv) a zagreva se više. Dovoljna je težina bušlice i možda još malo.

Zato ih zovu pneumatske,meni bilo uvek cudno kakva pneumatika kod busilice,a stvarno ima neki klip unutra sa klipnjacom,cilindrom,to pravi cekic kao na burgiji ,nema direktnog udara kad kod malih busilica kad ukljucis funkciju cekica.
Ja moram malo da pritiskam busilicu jer busim u temelj vodoravno,kad sam busio vertikalno ka dole bila je njena tezina vise nego dovoljna.

Koji klip,koji vazduh o cemu pricas
Ja mislim da to nema veze sa pneumatikom jer za pneumatiku treba kompresor al nema veze
Ima veze zato što koristi pneumatiku (komresovan vazduh) kako bi prenela silu za "čekićanje" sa el. motor na burgiju.
To što pogon nije pneumatski ne zanči da nema pneumatike u ovoj bušilici. Naravno ima i onih koje se potpuno oslanjaju na vazduh (verujem da si na to mislo, one velike što koriste radnici na gradilištima povezane na komresor) kao i obične kod kojih princip čekićanja funkcioniše mehanički (obično neki ekscentar)

Ove sa klipom su mnogo bolje i mnogo manje vibarcija prenose na ruke. Plus ne moraš da je stiskaš ko sivonja da bi radila poso.

Ja mislim da to nema veze sa pneumatikom jer za pneumatiku treba kompresor al nema veze
Тако сам и ја мислио док једну нисам развалио, тако не треба трчати пред руду.
Спаковали и компресор и чекић у једно.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh