Alati i radionice

Juce primetio da ne mogu puniti jednu parkside bateriju,tj onu od 8ah.Ispraznila se skroz sa brusilicom i kad je posle ubacim u punjac na njemu svetle u isto vreme crvena i zelena lampica,ne puni je uopste.Druge baterije puni,pa kontam nije do punjaca sigurno problem ....Jel neko imao slican problem ?.
Najlakse ako imas ispravljac sa regulacijom struje probati dopuniti bateriju.
Postoji mogucnost da je krepala elektronika ili jednostavno ima unutra osigurac koji je izgorio , sve zavisi od baterije.
Ili je jedan clanak neispravan pa je elektronika iskljucila punjenje.

Makita ako su baterije jako hladne nece da puni, onda se ostave na sobnoj temperaturi i hoce da napauni, ali kad blinkaju obe i crvena i zelene nema im spasa , barem kod makite , elektronika se sama onesposobi i ne vrijedi ni dopunjavanje sa vanjskim ispravljacem.

Ako imate neku punu bateriju od 18V, samo spojite sa praznom, + na +, i - na -, ostaviti 2min, I posle je možete staviti na punjač. Dešavalo mi se ovo nekoliko puta.
Sad imam problem sa smart baterijom od 8Ah, neće da je napuni skroz, sijaju 2 crte, a u aplikaciji stoji na oko 80%, i punjač je ne puni dalje, ne znam koji joj.

Је ли неко видео у лидлу парксајд лемилица на гас. Занимљива стварчица.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Ja je koristim od nedavno, odlicna stvar, nema vise razvlacenja kablova, meni svaki dinar vredi.
Jedina mana je sto se brzo isprazni, skoro za svako koriscenje mora da se puni.
Sanjao sam o Dremel gasnoj lemilici odavno ali mi nekako preskupa bila pa uzeo ovu iz Lidla, sluzice mi s' obzirom da je necu koristiti svakodnevno.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Imam ja tu Bosch,Dremel ,sluzi 5-6 godina bez problema,ali je i retko koristim iskreno ...zadnje sto sam je koristio jeste krpljenje hladnjaka nekog.Puni se iz onih boca cist bese butan ili sta vec pise na njima.Traje ona dosta kad se 1 napuni,pogotovo ako se ne koristi na max.

Juce primetio da ne mogu puniti jednu parkside bateriju,tj onu od 8ah.Ispraznila se skroz sa brusilicom i kad je posle ubacim u punjac na njemu svetle u isto vreme crvena i zelena lampica,ne puni je uopste.Druge baterije puni,pa kontam nije do punjaca sigurno problem ....Jel neko imao slican problem ?.
Odgovoriše ti već njih 5.
Meni se desilo neki dan. Potpunu isti slučaj. Parkside baterija od 4 Ah. Spojio na drugu bateriju 10 min (možeš i kraće) + na + , - na - i sad radi normalno.
Sad imam problem sa smart baterijom od 8Ah, neće da je napuni skroz, sijaju 2 crte, a u aplikaciji stoji na oko 80%, i punjač je ne puni dalje, ne znam koji joj.
Da li je napon kao kad je potpuno puna. Trebalo bi da je otvoriš i izmeriš zasebno ćelije. Moguće da jedna zeza.

Za koliko? Vidim po netu ima fora kako da im se pojača moment proširivanjem kanala. Gomila videa za te pneumatske i nijedan za aku.
Hoću malo da nabudžim moj zeleni Parksajdić. Čini mi se da je izgubio nešto Nm od kad je nov bio. Kada bih mogao da mu nabacim bar još 50...
Gledao sam na onom Torque test kanalu nategnu malo oprugu i ubace platna. Tako se dobije nešto više snage.

Poslednja izmena:
Odgovoriše ti već njih 5.
Meni se desilo neki dan. Potpunu isti slučaj. Parkside baterija od 4 Ah. Spojio na drugu bateriju 10 min (možeš i kraće) + na + , - na - i sad radi normalno.

Da li je napon kao kad je potpuno puna. Trebalo bi da je otvoriš i izmeriš zasebno ćelije. Moguće da jedna zeza.

Za koliko? Vidim po netu ima fora kako da im se pojača moment proširivanjem kanala. Gomila videa za te pneumatske i nijedan za aku.
Hoću malo da nabudžim moj zeleni Parksajdić. Čini mi se da je izgubio nešto Nm od kad je nov bio. Kada bih mogao da mu nabacim bar još 50...
Gledao sam na onom Torque test kanalu nategnu malo oprugu i ubace platna. Tako se dobije nešto više snage.
Bilo je oko 2000 i navijem alarm na 10min do kraja licitacije. Na 10min bilo 3750 i u zadnja dva minuta, krenem da licitiram. Bio jos jedan licitant. Naterasmo cenu na 7250 i po toj kupim. To govno od sistema licitacije tamo je podmuklo smisljeno. Ako stigne ponuda u zadnja dva minuta, produzuje licitaciju na jos dva minuta i tako u nedogled. Jeste da nisam planirao dati toliko ali opet kad pogledam da ista dva takva pozajmljujem... Jednom od kuma pa jednom od komsije, naizmenicno, da zavaram trag 😁

Nazad
Vrh