Alati i radionice

Probao sam par puta veriti sa tako tim jeftinim aparatima. Ako nekome treba igračka da mu prođe vreme onda ok, u suprotnom mante se ćorava posla! Pogotovo ovi womaxovi, komšija ima jedan sličan isto tako kupljen "koliko meni treba dobar je". Pregreje se posle druge 2,5 elektrode.
Zvao me da mu nešto zavarim, pošto on nije "baš neki varioc". Otišao probao sa tim womaxom, reko komšo doteraj ti to kod mene da se više ne mučimo a i jeftinije će ti biti pošto popijemo po 3 piva posle svake druge elektrode dok se aparat ohladi.

Skoro sam pravio neki tarup, pa sam uspeo 2 puta da pregrejem co2 trofazni varstroj 170a. Sa womaxom bi bio možda na pola posla danas....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ljudi brkate profi aparat i profi upotrebu sa ovim aparatima i čisto amaterskom upotrebom tj poslovima.
Ja sam prvi pristalica da alat koji je osnovno sredstvo za rad mora biti profi i ozbiljna marka a sve drugo može kako hoće.
Ja sam sam sebe "naučio" da varim sa lidlovim aparatom sa punjenom zicom I ja sam oduševljen,koliko god to nekome zvučalo smesno.
Pre par dana sam pravio sebi mali "radni sto" za menjace i sve sam ja to i više nego uspešno zavario sa njim I bio sam presrećan a aparat kad bi sad bacio u smeće on se isplatio jer su mi vise para tražili da to povare nego sto aparat kosta a nije cak ni bila poenta u novcu vec u tome što samo morao i da čekam 10,15 dana na red.

Ta žica jeste ekstra stvar i krivo mi je što nisam odmah dodao malo para i kupio aparat sa i tom funkcijom.
Razmišljam se i sad da kupim.

Nebojša pominje profi aparate i amaterske. Ta podela naravno da postoji. Za 300 000 kupićeš aparat koje će raditi besprekorno.
E sad postoji ovaj "amaterski" segment pa i aparati koji su negde između i tu ima razlika. Gledam prodaju aparate za 6000. Ja stvarno ne znam kako bi to moglo da valja za bilo kakvu upotrebu. Da ne pominjem to da je nekom profesionalcu lakše da zavari nešto sa lošim aparatom (elektrode su takođe jako bitne) nego nekom početniku.
Punjena žica je jako zahvalna za početnike e sad ne nam kako sa njom rade ti baš najjeftiniji aparati.

Ta žica jeste ekstra stvar i krivo mi je što nisam odmah dodao malo para i kupio aparat sa i tom funkcijom.
Razmišljam se i sad da kupim.

Nebojša pominje profi aparate i amaterske. Ta podela naravno da postoji. Za 300 000 kupićeš aparat koje će raditi besprekorno.
E sad postoji ovaj "amaterski" segment pa i aparati koji su negde između i tu ima razlika. Gledam prodaju aparate za 6000. Ja stvarno ne znam kako bi to moglo da valja za bilo kakvu upotrebu. Da ne pominjem to da je nekom profesionalcu lakše da zavari nešto sa lošim aparatom (elektrode su takođe jako bitne) nego nekom početniku.
Punjena žica je jako zahvalna za početnike e sad ne nam kako sa njom rade ti baš najjeftiniji aparati.
Sto se mene lično tice ova lidlova aždaja ispunjava sve moje zahteve kao provi zavarivaca😀.
Kao što sam rekao pravio sam sebi taj neki sto,kutije 3mm,l profili 3mm,za mene kao apsolutnog početnika i taj aparat kao takav ja sam prezadovoljan,napravio sam sebi nešto a nisam nikoga morao da čekam i moljakam da mi uzme pare jer kod mene u okolini je dotle došlo.
Čak sta vise ti varovi i lepo izgledaju,posle brušenja se skoro pa i ne vide,slikacu jadnom kad se setim.

Puljena žica zavarije na - polu aparata i dosta lepu penetraciju ima var. Pošto je šuplja ima vecu površinu za "protok" struje. Koliko god da ga nespretno vodite na kraju to nekako ispadne prilično dobro, vrlo malo vežbe treba da se udje u štos

Poslednja izmena:
Mislim da su oni aparatici kao onaj WOMAX eto cisto kolko da ga imas. Ista fora kao i PARKSIDE i jos neki kinezi. Imao sam prilike da probam sa punjenom zicom i za moj pojam veze ono nema sa zavarivanjem.

WOMAX konkretno nisam probao, samo parkside i neki slican kinez, ne znam tacno koji bese. Problem je sto oni sa punjenom zicom nisu u stanju nista normalno da zavare. Po meni da zapeckaju tanje limove, grifovanu zicu i nesto slicno. Nesto gde nije bitna ni jacina ni izgled.

Nazad
Vrh