Alati i radionice

U firmi u kojoj sam Virt je zastupljen u vidu potrošnog materijala tipa sprej za kočnice, za odmašćivanje itd. Tako da im je taj deo jako dobar jer se ovde rade malo ozbiljnije stvari.

Ko će ih znati.Za Wirt alate rade ili su radili ,takoreći svi poznati brendovi.Možda se i Hilti prokurvao.
Ako sam ja dobro razumeo wirt je samo brend,oni sa proizvodnjom veze nemaju,samo pod svojim imenom prodaju tuđe proizvode.
A i sto se hiltija tice nista me ne bi čudilo,generalno me u današnje vreme nista vise ne čudi.
Pave samo šrafove, tiple, lepkove i sl. Sve ostalo im drugi rade. I treba izbegavati sve ostalo sem ovoga što sami prave jer napumpaju cene a kvalitet nije neki.

Samo da javim da sam našao baterije za kopiju makite po 1300din... Najisplativije za nas kojima trebaju makaze nekoliko dana u godini...

Moram da pohvalim Bosch servis u BG.
Juče stigla poruka da je odvijac popravljen,pitali me da hocu da dodjem ili da ga pošalju,izabrao sam da ga pošalju jer nemam kad da odem,malopre stigao aksom i poštarina plaćena.

Vredi li obo za hobi varenje, nista zahtevno?
Šta smatraš hobi varenje?
Jedan var mesečno ali da je majstorski, ili kad zavariš da drži kao mrtav rukom a variš nonstop?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ne znam baš. 13 000 mi baš zvuči malo za aparat koji ima i MIG funkciju. Vidim i da Womax ima u ponudi i skuplje. Najmanje zašta bih se ja odlučio je onaj 26 000. To već verujem da može da radi lepo.

Ja imam ovaj . Sasvim lepo me služi već godinama. Stabilan luk, lepo topi čak i 4 mm i dobro je što je izuzetno lak 2,7 kg. Mane su mu što malo teže pali elektrodu i što mu izgleda raste amperaža kako se materijal greje, ali mislim da je to mana kod svih jeftinijih aparata. Ovi bolji imaju ugrađene funkcije koje rešavaju to.

Kupi slobodno dobar je za te pare(sa karticom 12350din), Ima promenu polariteta, moze da vari punjenu zicu, a kad jednom probaš sa punjenom žicom nikada više elektrodu nećeš uzeti😁 mali kotur 1kg 0.8mm 1000-1200 din.
Za lake radove extra stvar. Vidim da mu je radni ciklus na 140a samo 25% ali to za punjenu zicu savim dovoljno, i za elektrodu 2.5 savim dovoljno.

Poslednja izmena:
Da ali uz običnu ide i gas + što sa punjenom radiš gde hoćeš: napolju,vetar kiša i opšte nevreme🤣

Poslednja izmena:
Pojacas malo gas i moze i napolju da se vari sem ako nije bas jak vetar,a uvek moze neki suncobran da se stavi kao zastita,ne treba joj puno da bi se moglo variti.
Na duze staze se itekako isplati obicna zica i gas.Sam gas nije skup jednom kad kupis bocu ,5.5-6k din velika boca u zameni ,moze bese preko 50 kg zice da potrosi.Mada dobro,ako varite pomalo,onda mozda i ok je ovako,samo 1 kg je bas,bas malo,to se potrosi kad krenes nesto variti dok si rekao keks.Jedino ako vi pod zavarivanjem mislite na nesto tipa pedala bicikla,sarka kapije ,i takve bezvezne stvari...

Pa ovde je bilo reči o jeftinom kućnom aparatu onako da se ima na gazdinsvu za opšte potrebe. Da se zavari nešto otpalo nešto napravi kapija, ograda, vrata.... Za to je ovaj aparat itekao sposoban i upotrebljiv sa dobrom cenom i 2 g garancije, što se tiče punjene žice od 1kg traje nešto slično kao i 1kg elektrodaod 2,5mm, možda nešto manje ali zanemarljivo, nema boce za gas nema creva nema regulatora i sloboda je potpuna kao aparat sa elektrodom moze se svuda odneti težak oko 7kg. Postoje i "synergic"ovi jeftini aparat samo sa jednim potenciometrom što u kobinaciji sa punjenom žicom maximalno uprošćava zavarivanje i nekom ko prvi put uzme u ruke pištolj.
Zato sam napisao da je dobar.
A za ozbiljno zavarivanje naravno da je bolje trofazni aparat sa tigom sa pulsom AC/DC, vodeno hladjenje i jedo 400A snage🤣

Na gazdinsvu je to velika prednost što vataš za ručuku i nosiš i na tavan ako treba, po meni za "opštu"namenu velika prednost.
Sa punjenom žicom ovaj apart može da zavari do 5mm debljine bez problema, imam sličan aparat (Jasic mig120) i mnogo puta sam se uverio u mogućnosti ovakvog aparat, naravno ne profesionalno.

Nazad
Vrh