Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zali se nadleznima ali ne tim jajarama nego jos vecim iznad njih i preti da ces pozvati medije da se to snimi. Ocas posla rese stvar barem sam ja tako pomogao komsiji.Da li koristi neko stabilizator napona i ako da, kako ste zadovoljni? Imamo problem sa naponom koji non stop varira. Sa 220v sad pa sad padne na 150v i to se toliko često dešava da više ne znamo šta ćemo. Najveći problem je laktofriz za mleko, za 2 meseca već treći put crkava zbog napona.
Danas smo bili kod nas u distribuciji i teško nama sa ovakvim ljudima na vodećim mestima. Jedini njihov komentar je bio da seljaci hoće da im radi sve kao u Njujorku, a pritom ne plaćaju industrijsku struju.
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Pomerilo se malo sa mrtve tačke. Bili su iz distribucije da provere liniju i treba da nam promenu osigurace, pošto su još uvek oni stari sa licnama. Po njihovoj priči kada to završe doneće nam opet aparat za merenje. Ali najveća sumnja je u glavni trafo od kog nam kreće mreža, jer se to ne dešava samo kod nas. Pre neki dan je i komšiji crkao laktofriz.Ako je struja konstantno slabija 20-30V, onda ti je najpouzdanija i najjeftinija opcija transformator jednostavno namotan da sekundar dize napon u nekoliko koraka + 20,30,40V(mozda i 50 ako napon pada na tih 160V).
Kao polazni materijal bi se mogao iskoristiti trafo od nekog manjeg aparata za varenje, i dobar vikler da to namota prema tvom zahtevu. Trebao bi i voltmetar na njemu i prekidac kojim biras izlazni napon.
Mislim da se varijanta za 3kW moze odraditi od polovnih elemenata za budzet do 100€.
Pomerilo se malo sa mrtve tačke. Bili su iz distribucije da provere liniju i treba da nam promenu osigurace, pošto su još uvek oni stari sa licnama. Po njihovoj priči kada to završe doneće nam opet aparat za merenje. Ali najveća sumnja je u glavni trafo od kog nam kreće mreža, jer se to ne dešava samo kod nas. Pre neki dan je i komšiji crkao laktofriz.
I meni je prva ideja bila da uzmemo neki stari trafo pa da se vinkluje, ali onda je problem kada napon bude 220v, na izlazu će biti mnogo više. Morao bi napon nekako da se ograniči na maks 230v. Našao sam neki stabilizator za male pare, navodno je 2kw. Baš smo probali brusilicu od 2250w i rekao bih da radi normalno. Novi laktofriz nam još nije stigao, valjda će njega lako pokretati. Stari je bio 900w.
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока