Alati i radionice

Gorane cene tih "profi" alata nisu ni malo male.
Druga stvar proizvodjac tih alata kaze da bas jesu za profesionalnu upotrebu i bukvalno celodnevni rad,sto se nazalso pokazalo kao potpuno ne tacno,ma koja marka da je u pitanju i kao sto sam vec pisao od svih hilti je najizdrzljiviji a boga mi i najskuplji.
I kompresor je bio opcija ali ozbiljan kompresor je trofazna zverka,nazalost u mnogim kućama nema trofazne struje a o radu na njivi i da ne pričamo,osuđen sam da se patim sa aku 😀.
Nebojša znam da radiš brzo i ozbiljno, ali koliko to ti opteretiše te odvijače? Mislim, odvijanje-zavijanje šrafova jeste dobar deo tvog posla, ali koliko se razumem u popravke traktora više vremena se gubi na nekim drugim stvarima.
Sad kad kažeš da ti toliko crkavaju... verovatno da nisu baš "profi".
Mislim realno koliko baterija možeš da potrošiš za jedan radni dan samo za udarni odvijač. Teško mi je da zamislim da je više od 3.

Ima ovde poznavaoca elektronike pa da pitam .Neki Power bank ,ne radi .Otvorio sam ga na jedvite jade ,gledam i ne vidim ništa da je u problemu , sem ove bele mase .Da li je ovaj 2R2 nešto ispustio ili treba da je tako .Da li 2R2 može da se zameni ?
A šta je problem tj. kako se manifestuje? Ne reaguje kad ga staviš na punjač?

Probaj da bateriju puniš direktno nekih 20 min pa onda vidi dal reaguje. Jel imaš unimer? To belo na ploči... Nema iz čega da iz curi tako da je najverovatnije samo lepak. Ili ti je riknula sama baterija ili elektronika. Trećeg nema. A napisao sam kako da vidiš šta je. Znači stari punjač ta telefon. Gole žice, crvena na crvenu, crna na crnu. Ostaviš 20 min uz nadziranje pa vidiš šta se dešava. Tipujem da je baterija.

Poslednja izmena:
Ajde da vas ne držim dalje u ne izvesnost :haha:::svaka cast:::bravo:na samom bms (PCB) je otišao mozak svega W332 - IP5332. Bela tečnost je iscurela iz njega, induktor se grejao i proširirio je dalje tu tečnost.
Sada vidim da sam napravio debeli lapsus :udri:::samo bes::::vadjenje_repe::

Ispravka bela tečnost (Lepak ili silikon) služi da drži induktor da se ne odlemi prilikom pada eksterne baterije a ne da je iscurelo nešto.

Svakako je otišlo srce svega

Nazad
Vrh