@dobrodol .. odlično zapažanje!
Doduše, tog dana nije bilo ekskurzija turista iz svemira, tako da se ne vidi nijedan leteći tanjir, haha.
@mirosti .. da, snapshot. Zato i rekoh da imam takvih usputnih. Slike za uspomenu, kako ih i zbog čega pravim.
A obrade, dorade, post processing.. kako ko naziva - jedina dorada posle slikanja kod mene bude crop, ako osećam potrebu za tim, tj da dopravim kompoziciju.
Čak i kada govorimo o fotografiji, kao umetničkom izrazu, u poslednje vreme koristim pored alata crop, još jedino curves i po potrebi healing.
Gledam da za takve radove bude što više urađeno "u kameri", tj u samom inicijalnom procesu izrade fotografije.
coci064 doduše jeste napisao generalno opravdan komentar, jer ova tema je, kako sam čini mi se video, tako i započeta. I verujem da misli na onu razliku, koja bi na engleskom jeziku bila između snapshot i photograph.
Kod prvog je bitno samo šta je na slici, kod drugog je bitno kakva osećanja ta slika izaziva, kakvu priču ili poruku prenosi, kako je realizovana i sl.
I iako i sâm pravim tu razliku, priznajem da tu razliku zanemarujem na mestima poput recimo foruma koji nije striktno posvećen fotografiji.
Iako zagovaram ideju da i kod, da tako kažem običnog, svakodnevnog slikanja uspomena, ipak treba znati barem osnove kompozicije. Iz razloga što su takve slike jasnije definisane i prijatnije za gledanje.
Međutim, meni lično je interesantno videti tuđi pogled kroz objektiv, kada taj neko i ne zna ništa o tome.
Da, bili po bale toga dana.
I to je dobro zapažanje.
Sviđa mi se što uočavate detalje.
Inače, da se nadovežem na temu fotografije..
Imao sam ja volju i ideju da idem sa ljudima u polje kada se radi i da pravim ozbiljne fotografije.
Mislim da bi to bilo posebno uspešno i zanimljivo.
Međutim, nikako nisam mogao da prevaziđem osećaj da bi me smatrali za još čudnijeg, nego što me sada smatraju. Plus, ako bih išao sa ljudima kao ovde, da pomognem - pa, sve vreme bih fotografije pravio, a ne radio, za šta sam ustvari i pošao.
I dan danas imam tih ideja.. ali, ništa za sada ne činim da ih realizujem. Priznajem.