Agro Dan

Subotnje izdanje emisije "Agro Dan" donosi:

Pojedini izvoznici iz Srbije već na gubitku zbog rekordnog rasta cena žitarica na svetskim berzama. Stručnjaci ocenjuju da najviše štete imaju zbog takozvanih terminskih ugovora, zaključenih pre nekoliko meseci.

Ova godina ostaće upamćena kao jedna od boljih za proizvođače šećerne repe. Na području Poljoprivredne stručne službe Sombor, repa posejana na 8.500 hektara, a prosečan prinos oko 60 tona po hektaru.

Lokalne samouprave u Novoj Varoši i u Prijepolju, u zakup na 15 godina, ponudile više od 1.900 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Početna cena u rasponu od 150 do 7.152 dinara po hektaru.

Pogon "Naš med", za samo par meseci rada, uticao da cena bagremovog i šumskog meda dostigne 6,3, odnosno 6 evra po kilogramu. Otkup se vrši od pčelara sa područja čitave Srbije, bez obzira na količine koje imaju.

Udruženje „Hrana sa naših polja“ organizuje jesenje Dane domaće kuhinje, u subotu, 7. novembra, u Tržnom centru BIG Pančevo. Sajam će biti održan na otvorenom, uz primenu svih epidemioloških mera.

 
Nazad
Vrh