Ima jedna jako dobra strana stranih semena a to je da su podstakli nase domace semenske kuce da odu nekoliko koraka napred sto se tice ponude hibrida,kalibrisanja ili kalibracije kako se vec kaze,pa sad i ultra hibridi. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pojedinci cine kolektiv koji navike mijenja.Otici cu malo off topic, ali da se slozim sa nikolaverom u svemu. Ali ja zivim od poljoprivrede, zasto bih radio sebi u stetu? Ako ne koristim sve te preparate, koji su inace zakonom dozvoljeni, dobicu zdrav proizvod, ali dosta cu smanjiti prinos, pa ce taj prinos kostati vise. Reci iskreno i meni i sebi, bez vredjanja, da li bi mi platio 120-150din za kilogram psenicnog brasna, a da znas da je proizvedeno organski? Ja nemam organski proizveden kukuruz i psenicu, ali znam da za njih nema trzista u Srbiji ... Da ima i da je to sada isplativo u Srbiji, prvi sam za ORGANIC FROM SERBIA.
Istina je da niste procitali nista direktno i konkretno, ali to ne znaci da niste procitali bas nista..u zadnjih 5 postova nisam pročitao ništa konkretno o ULTRA ili GMO hibridima kukuruza a inače postoi tema GMO proizvodima pa se tamo prešaltajte
Овој теми није место овде.jedino me provocira sto je uopste ova tema u organskoj proizvodnji?
O čemu ti druže pišeš i gde si to pročitao ili čuoNaziv ultra hibridi odnosi se na nova super hibridna semena koja nece dati veci prinos vec super hibride koji mogu da izdrze povecanu primenu raznoraznih hemikalija u polju pa se ocekuje da ce kao rezultat toga doci i do povecanih prinosa!
U tom smislu super hibridi otvaraju vrata jos vecem prskanju i trovanju nasih polja!
Po meni se super hibridi ne razlikuju od npr. GM soje koja je tolerantna na upotrebu Totala ali sigurno predstavlaju (ako to vec i nisu) poslednju korak ka GMO.