Поздрав форумашима - Потребна помоћ - идентификовање болести паприке (линк на фотке)

paprika123

Novajlija
Učlanjen(a)
23 Jul 2019
Poruka
4
Lokacija
Šabac
Здраво свима,

Гајим папричице у саксијама и ове године имам деформисане и узане листове новог пораста на централном стаблу. На бочним гранама нови пораст изгледа нормално. Уз све то, најслабије биљке немају симптоме (једној од њих је чак главно стабло пре месец дана било преломљено на пола), док су 3 презимљене једногодишње у најгорем стању?!

Ево линка са фотографијама - https://imgur.com/a/ToMp95P (Како би се фотке прегледале у највећој резолуцији, отварати их са: десни клик па View Image па леви клик). Средњих неколико фотки је са блицем па млађи листови изгледају жући.
Ако треба листове боље да сликам, или под лупом, реците.

Молим за помоћ - зна ли неко о чему се овде ради?

Излудећу са локалним стручњацима и одгајивачима. (У пољоапотеци ми стручњак рече да је од вишка азота (?!) (и као лек преписа комбинацију КСЦ 1 + КСЦ 3 која има више азота него Јара коју сада дајем?! Додуше, преписа и Перфит + бакар... ?!). У ПССС нисам ишао - прошле године ми тамо стручњак (који је иначе гајио паприку на хектаре) за ожеготине од сунца преписа коктел од 3 -цида...)

Надам се да није проблем што овде питам за болест паприка јер ако будем чекао месец дана да могу да поставим тему, бојим се да неће више бити болести јер неће бити ни паприка...

Узгред, није ми јасно тих 30 порука и месец дана - да није мало престрог тај филтер?
 

novii

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
24 Jul 2007
Poruka
8.213
Lokacija
Apatin
Pozdrav i dobro došao na poljoinfo forum. Na ovo pitanje ćeš teško dobiti odgovor, bar ovde, trebaš to sve lepo napisati u delu gde se piše o gajenju paprike, pre će oni koji se bave sa paprikom to primetiti, a ako znaju i odgovoriti.
 
Vrh