Поздрав свим форумашима администраторима и модераторима

Dobro dosao :osmeh: Poštovani ne morate čitati linkove koje je postavio Administrator ovog foruma jer je to teska bleja i kuknjava.Ceo problem oko poljoprivrede se svodi na garantovanu otkupnu cenu proizvoda koje ima samo u šećernoj repi, primer suncokreta koji se ugovara a cenu formiraju otkupljivaci u samoj zetvi.Pšenica, kukuruz, soja,mleko ,meso itd idu na slobodno trziše i to se zove lov u mutnom :pecanje: Kada rodi cena pada kada ne rodi cena raste i tako u krug.....

Kao clanu foruma i meni su pozeleli dobrodoslicu pa cu i ja tebi i svakom clanu...
A mislim da je glupost praviti strategiju u zemlji gde imas oko 130 hiljada registrovanih poljoprivrednika, da u svakom gradu odredite nekoliko clanova da obidju sela i dobiju konkretne odgovore e to bi bilo idealno, recimo veliki problem je kradja, onda nameti poljoprivrednicima koji veze s vezom nemaju, a namece se sve poljoprivredi jer ona za razliku od penzionera prosvetara nema ledja da ih stite, pa te jedne godine ukinu subvencije druge daju, trece obecavaju u prevodu j ko koga stigne a poljoprivrednici su ti koji ispastaju a j nisu... Nama treba neko ko ce da kaze: E Majmuni, stanite malo dosta ste tlacili poljoprivrednike, daj malo kriminalce da pritisnemo neka oni finansiraju budzet svojom imovinom!!! A ne ko ce da plati penzije =poljoprivrednici, ko nije platio PIO a nema ledja politicki zasticena =poljoprivrednik, koga policija sme da kazni, a osim kletve druge kazne nema ka policiji = poljoprivrednici, ko kad pomene proteste dobija pendrek po ledjima bez ikakvih kazni nalogodavaca= poljoprivrednik, ko dobija najnize cene poljoprivrednih proizvoda= poljoprivrednici, kome nije Sabacka mlekara isplatila tone kolicine mleka, da nije mozda politicarima i tajkunima? Ne NIJE isplacena = Poljoprivrednicima, eto nekoliko odgovora za naseg novog clana :) A ako ikad dodjete na vlasti ili vas interesuje kako jos mozete da nam legnete na grbacu ja cu ti reci, udarite nam porez na svaki potroseni litar goriva, benzina i vode koju popijemo, pa na svaki kubni metar vazduha koji disemo, i veruj te i tada necemo biti slozni da vas skinemo sa vlasti, jos vise cemo tapsati i bice te novi heroji ove jako bogate zemlje!

- - - - - - - - - -

Ovde nicije ime nisam naveo, nadam se da niko nece biti uvredjen, inace ponovicu: Dobrodosao na najveci poljoprivredni forum drugar:osmeh:

Hteo sam puno toga da napišem ali odustajem jer bi se otišlo u politiku zato samo pozdrav i dobro nam došao.Malo pročešljaj te teme koje ti je Novi naveo pa se nekome direktno obrati preko pp-a sigurno ćeš dobiti još više informacija a na taj način se neće kršiti pravila forima.Još jednom dobro došao.:ppozdrav:

Dobro dosao :osmeh: Poštovani ne morate čitati linkove koje je postavio Administrator ovog foruma jer je to teska bleja i kuknjava.Ceo problem oko poljoprivrede se svodi na garantovanu otkupnu cenu proizvoda koje ima samo u šećernoj repi, primer suncokreta koji se ugovara a cenu formiraju otkupljivaci u samoj zetvi.Pšenica, kukuruz, soja,mleko ,meso itd idu na slobodno trziše i to se zove lov u mutnom :pecanje: Kada rodi cena pada kada ne rodi cena raste i tako u krug.....
korejac jel ti seješ repu ili si čuo od nekog da postoji garantovana cene repe?

- - - - - - - - - -

http://poljoinfo.com/member.php?21473-My-balls-do-not-blend

Korejac ja bi mu baš preporučio da dobro prostudira resurse koje je administrator postavio i time uradi domaći zadatak onako kako doliči.Tamo su izneti svi problemi pa polako čitati i hvatati beleške jer ovako banuti i tražiti sve na tacni ne može.

korejac jel ti seješ repu ili si čuo od nekog da postoji garantovana cene repe?
:off_topic:
Da,ja sijem šećernu repu.....oko 10h godišnje.A ti se mnogo pravis.........(nije ni bitno) pa ne znas o čemu govorim,ti kao svoju proizvodnj ne ugovaraš u jesen i ne znas kakva ce cena biti.
Mene interesuje proizvodna cena zitarica i ostalih kultura npr neka se naparavi zakon pa neka uljare izadju pre početka setve sa cenom kao repa pa ćemo razmisliti šta cemo sijti...........a ne kolike ce biti subvencije u drzavi koja od 12 mesečnih plata i penzija 9 finasira od medjunarodnih kredita koje ces ti koji si u realnom sektoru vracati a da te niko i ne pita preko akciza na dizel, veceg poreza i sl.....

Dobro dosao I samo napred! Imate mnogo simpatizera sirom nase Srbije.

Дакле овако. Нисам желео да одмах одговарам на пристигле коментаре, а све у жељи да их има што више, како бих могао да добијем потпунију слику о вашим погледима на предлог који сам вам дао.Што се тиче коментара „мамаре“ чак и да је у праву а мислим да није, интерес вас пољопривредника јесте да „ сажваћете“ све проблеме и предочите их оном ко жели да вам у том смислу помогне, па макар био и тај неки „фотељаш“ који седи заваљен у тамо неком кабинету јер тиме помажете себи а не неком другом. Да ли се ја са тим ставом слажем , то је друга прича, али једном речју то је реалност у подели улога свидело се то вама,мени или не. Што се тиче „стручности“ и капацитета странке коју представљам рећи ћу следеће: стручност се оцењује тек након завршеног посла. Ови „стручњаци“ који су радили на изради последње стратегије пољопривреде су дакако уважени професори и познаваоци пољопривредне тематике, а резултат њихове стручности остављам да оцени свако од вас појединачно. Што се тиче капацитета саме странке коју представљам и ту ћу вам рећи неку реч. ЈА дакле својим именом и презименом тврдим да све ово што радим, радим без икакве надокнаде.Мене не плаћају ни Сорошеви фондови, нити тајкуни, Европска Унија а богами ни министарство Пољопривреде, иако би то требало да буде њихов посао. Тачно је и то да нас је у покрету мало за овако озбиљан посао, али исто тако мало је и оних који би да допринесу својој отаџбини а да тај свој допринос не наплате. Што се тиче предлога администратора „новии“ да на форуму постоје већ одређене теме које се дотичу проблема у пољопривреди рећи ћу следеће: У пољопривреди као и у свим другим гранама постоје проблеми који су политичке и стратегијске природе. Оно што наводи „новии“ су чисто политичке природе и то је ствар добре воље политичара да ли ће вам изаћи у сусрет или не. Моје је мишљење да ни ови а ни предходни нису имали превише жеље да вам у том смислу помогну.Међутим то је само врх леденог брега ваших проблема који су више последица него узрок проблема који се јављају у пољопривреди. Дакле треба решавати узроке а они су обично везани за лошу стратегију. Ако је све повезано са конкурентношћу наших производа (а то је узрок проблема), онда се стратегија усмерава у том току. Да би били конкурентни потребно је рецимо смањити инпуте у производњи, а то је рецимо смањити цену горива и ђубрива, јер они утичу у целом ланцу пољопривредне производње.То би био задатак државе. А да би то имало смисла потребно је учинити још много тога а везано је за индивидуалне произвођаче и њихову заједничку синергију. Могао бих још много тога на ову тему а већ сам исувише написао за сад....

Poslednja izmena od urednika:
Koreac, ako zaista sejes secernu repu i ugovorenu cenu smatras kao jako bitnu stvar blago tebi, ti si srecan covek.::novac::

@agromax
Dobro dosao na forum. Pomocicemo ti oko poljoprivrede uz uslov da nas ne "davis" sa politikom. Ima jos jedna stvar koju sam primetio u vecini stranaka. Nemate kadar koji je sposoban da nesto pomeni. Manjak obrazovanja, zelje za promenama kao i jako bitan faktor je cilj zasto se bavite politikom. Cilj je manje vise licna korist, a ne napredak zajednice. Ne mislim na tebe i tvoju stranku licno, vec na sve moguce stranke na "trzistu".

Kao clanu foruma i meni su pozeleli dobrodoslicu pa cu i ja tebi i svakom clanu...
A mislim da je glupost praviti strategiju u zemlji gde imas oko 130 hiljada registrovanih poljoprivrednika, da u svakom gradu odredite nekoliko clanova da obidju sela i dobiju konkretne odgovore e to bi bilo idealno, recimo veliki problem je kradja, onda nameti poljoprivrednicima koji veze s vezom nemaju, a namece se sve poljoprivredi jer ona za razliku od penzionera prosvetara nema ledja da ih stite, pa te jedne godine ukinu subvencije druge daju, trece obecavaju u prevodu j ko koga stigne a poljoprivrednici su ti koji ispastaju a j nisu... Nama treba neko ko ce da kaze: E Majmuni, stanite malo dosta ste tlacili poljoprivrednike, daj malo kriminalce da pritisnemo neka oni finansiraju budzet svojom imovinom!!! A ne ko ce da plati penzije =poljoprivrednici, ko nije platio PIO a nema ledja politicki zasticena =poljoprivrednik, koga policija sme da kazni, a osim kletve druge kazne nema ka policiji = poljoprivrednici, ko kad pomene proteste dobija pendrek po ledjima bez ikakvih kazni nalogodavaca= poljoprivrednik, ko dobija najnize cene poljoprivrednih proizvoda= poljoprivrednici, kome nije Sabacka mlekara isplatila tone kolicine mleka, da nije mozda politicarima i tajkunima? Ne NIJE isplacena = Poljoprivrednicima, eto nekoliko odgovora za naseg novog clana :) A ako ikad dodjete na vlasti ili vas interesuje kako jos mozete da nam legnete na grbacu ja cu ti reci, udarite nam porez na svaki potroseni litar goriva, benzina i vode koju popijemo, pa na svaki kubni metar vazduha koji disemo, i veruj te i tada necemo biti slozni da vas skinemo sa vlasti, jos vise cemo tapsati i bice te novi heroji ove jako bogate zemlje!

- - - - - - - - - -

Ovde nicije ime nisam naveo, nadam se da niko nece biti uvredjen, inace ponovicu: Dobrodosao na najveci poljoprivredni forum drugar:osmeh:

Хајде да мало ствари погледамо обрнуто. Да ли је ико од пољопривредника направио заједничку платформу, план, стратегију и изашао пред неку политичку странку па рекао: Ево господо, политичке крвопије ово је наш план, наши услови има нас толико и толико хајде да видимо да ли ћете нас у том смислу подржати. Ми нисмо добили такву понуду.Што се тиче обиласка села то је одлично. само постоји један мали проблем. Помножите број села са бројем оних који би их обилазили пута гориво које им је потребно и видећете у каквом смо ми проблему. Из тог разлога и тражим помоћ од вас, рачунајући да сте савремени пољопривредници који баратају ИТ технологијама боље од многих којима је то посао у тамо некој општинској служби. Постоји једна АНКЕТА коју сам радио и намењена је баш ономе о чему сте ви причали. Ја бих волео када би бар пола од оних који су на овом форуму попунили ту анкетум како бисмо имали јаснију слику о томе на који начин би даље решавали заједничке проблеме.

PRojekat: Opstina Prokuplje nema pisljivih 20 kamiona suta da nam nasipa puteve do njiva ili makar kroz selo da koji kamion nasipe, Drugi problem je to sto opstina Prokuplje nema novca, niti mogucnosti da nam omoguci premije za mleko niti da nam popisu i umatice grla, za jednu kravu naplacuju umaticenje oko 6000 dinara, kod mene imaju 200 evra da uzmu samo za umaticenje u 9 sela oko mene i sa mojim selom imaju cist novac na ruke za umaticenje da uzmu u iznosu od 50.hiljada evra,a njih briga samo psuju majku seljacku i govore ma pusti seljak ima!!! Evo ti projekta: Planiram da napravim stalu za 20-30 grla na prolece, potreban investitor, kredit banka ili drzava. Jel znas sta sam dobio kao odgovor??? Da dovedem nekog ko je zaposlen ili ja da donesem potvrdu da sam za stalno zaposljen, pa ce mi dati kredit.... U prevodu dobili smo poruku sledecu: Majmune, poljoprivredu rade oni koji su zaposleni u privatnom ili drzavnom sektoru, i samo oni mogu da dobiju kredite... Onog trenutka kada budem video da je neko juznije od Save i Dunava dobio kredit a da nije zaposlen i da mu ne treba potvrda ili zirant, i da nije clan nijedne partije kao sto sam ja, verovacu u napred i u pokusaj politicara da pomognu poljoprivredi. 2013 godine bio sam u jednoj nasoj banci i kada sam zatrazio kredit dobio sam odgovor da je jedan vlasnik secerane uzeo sav novac predvidjen za poljoprivrednike, i opet sam ja ostao kratkih ruku.... Hocete projekat, ideju, eto ideje, dao sam je Stala za 20- 20- grla to je najpotrebnije meni, jer time cu celokupno gazdinstvo podici na noge!
NE bih da ispadam babaroga ili kalimero i da govorim konstantno ''nepravda'' ali velika svota novca koja je mojoj opstini potrebna moze da se dobije u roku od 10 dana koliko treba da se umatice broj grla... Za djindjuve automobile zmijske cipele imaju ali za umaticenje to nemaju, niti za kvalitetno grlo da nabave i ne podele znaci ne da besplatno podele nego da prodjau seljacima, ne oni nude buse od 8 litra mleka jer se samo tako uklapa njihova prica da su seljaci neradni ili da imaju previse!!

Citat margomax :

".Што се тиче коментара „мамаре“ чак и да је у праву а мислим да није, интерес вас пољопривредника јесте да „ сажваћете“ све проблеме и предочите их оном ко жели да вам у том смислу помогне, па макар био и тај неки „фотељаш“ који седи заваљен у тамо неком кабинету јер тиме помажете себи а не неком другом. Да ли се ја са тим ставом слажем , то је друга прича, али једном речју то је реалност у подели улога свидело се то вама,мени или не."

"Сажвакала" сам ја одавно све проблеме, али јако је горак укус.

Poslednja izmena od urednika:
@margomax

Citat iz pravila foruma:

"Bez politickih i verskih tema"

Morao sam da ispravim tvoje postove u kojima navodis ime stranke koju predstavljas (ili naziva bilo koje druge politicke opcije) i nadam se da to nece uticati na tvoj dalji rad na ostvaranju projekta koji si zapoceo ispred stranke. U stvari, time ces (sa nastavkom rada na projektu) samo pokazati da je briga za nasu poljoprivredu vaznija od pisanja imena stranke. Imas materijal, ljude pa izvoli.... zelim ti uspeha u predstojecem radu na projektu.

Poslednja izmena:
Da, da tako treba ispraviti postove. Moderator Duško58 uoci svaku nepravilnost, svaka čast .

@margomax

Citat iz pravila foruma:

"Bez politickih i verskih tema"

Morao sam da ispravim tvoje postove u kojima navodis ime stranke koju predstavljas (ili naziva bilo koje druge politicke opcije) i nadam se da to nece uticati na tvoj dalji rad na ostvaranju projekta koji si zapoceo ispred stranke. U stvari, time ces (sa nastavkom rada na projektu) samo pokazati da je briga za nasu poljoprivredu vaznija od pisanja imena stranke. Imas materijal, ljude pa izvoli.... zelim ti uspeha u predstojecem radu na projektu.

Хвала Душко.Име политичке организације у овом случају заиста није битно и ту се у потпуности слажем.

Samo obavezno navedi broj krava koliko ti treba da uđe u kadar. Posle se ne moraš ni javljati... Nisu ni ostali...
Onaj ko želi nešto da sazna taj se i potrudi.

U svakom slučaju, dobrodošao!

Nazad
Vrh