M
milan88
Guest
Paradajz je jedna od načešće gajenih vrsta povrća, pa otvaram temu da se popriča o načinima gajenja, zaštite i na kraju kako ga prodati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Igor je napisao(la):U plastenike za uzgoj paradajza bi moram da ides samo na navodnjavanje sistemom kap po kap da bi dosao do zadovoljavajucih uslova, preko koga bi ujedno i vrsio prihranu biljaka.. Za pocetak bi mozda trebao da probas sa tunelima 6-8m sirine, koje bi ti najjeftinije bilo da uradis u svojoj izvedbi.. Znaci kupis cevi, savijes, ofarbas, pobodes, prekrijes... Za cene kupovnih objekata ti ne mogu tacno reci, ali iz licnog iskustva izrada objekata sirine 6,25m, visine do oluka 2.5m-3m, sa duplom folijom, cevima za grejanje i sistem za navodnjavanje (samo trake ili kapljaci, bez pumpi) kosta me oko 20e po kvadratu.. Dok to sistemom kljuc u ruke ide od 30e pa koliko god mozes da im das .
AUUU pa to su fantasticne cifre i za objekte 4m do oluka i dupla duvanom folijom.
mogo je to jeftinije u samoizgradnji.
![]()
Post je spojen: [time]1257531271[/time]_________________________________________________
Igor je napisao(la):To vam se desilo ove godine?
To je onda podobrano padalo kad je uspelo da ga polomi za tako malo vremenaMi cistimo kad vidimo da je jako vlazan i da nece sam da padne sa folije.. Al to je stvarno tesko kad pada tako kasno, niti je mogao ko da vidi ni da nesto preduzme
![]()
ljudi nemoj da se neko oslanja na kvalitet konstrukcije ili folije kad je sneg u pitanju, pa pre neku godinu je u poljskoj pala sajamska hala od težine snega
SNEG SE UVEK CISTI CIM PREDJE 10CM A SAM NE SKLIZNE.
![]()