topalovic
Moderator
sasa j je napisao(la):Jos jedno pitanje sta vam znaci to (na dva stabla),inace planiram na prolece da krenem sa proizvodnjom povrca u plasteniku,
Ono sto su mi preporucili je paradajz Big baf,Nemo neta,sta ti Topalovicu konkretno mislis o ovom izboru posto vidim da imas iskustva u proizvodnji.
To znaci da na glavnom stablu koji vodis na kanap ili kolje ostavis prvi najjaci pelcer ili zaperak i njega vodis isto kao glavni stim sto na njega pustis dve cvetne grane i onda mu otkines vrh a na glavnom pustis tri ili cetiri cvetne grane i onda ga zakines i dobijes struk sa 4+2 cvetne grane a ekonomski to izgleda da ti prva na drugoj grani i treca na prvoj stignu istovremeno da beres.O nemo-neti sam pisao ranijim postovima a big-bif je dobar paradajiz ali je plod mnogo mekan(bif tip u prevodu jabucar) pa nemoze da stoji duze od 48 sati inace je mnogo krupnih cvetova i veoma tesko prima tomatin a i siva trulez zna dobro da ga napadnesasa j je napisao(la):Jos jedno pitanje sta vam znaci to (na dva stabla),inace planiram na prolece da krenem sa proizvodnjom povrca u plasteniku,Ono sto su mi preporucili je paradajz Big baf,Nemo neta,sta ti Topalovicu konkretno mislis o ovom izboru posto vidim da imas iskustva u proizvodnji.