M 

milan88
Guest
Otvorio sam ovu temu da neko ko zna nešto o plastenicima to i napiše. Koje se cevi koriste, najlon, kako ide navodnjavanje u plateniku i koje su cene za sve to? 
.
Na forumu slična tema koja je sad zatvorena, predlažemo da i nju pregledate pre nego postavite pitanja oko samogradnje plastenika --- Samogradnja plastenika

Na forumu slična tema koja je sad zatvorena, predlažemo da i nju pregledate pre nego postavite pitanja oko samogradnje plastenika --- Samogradnja plastenika

. I ja sam uvek za to da ako nešto radiš radi kako je bog zapovedio ili nemoj nikako, dakle ful varijanta. Medjutim ukoliko nemaš dovoljno znanja bojim se da nećeš imati max rezultate pa da se ne razočaraš a ulog nije mali. Možda za početak ni varijanta sa običnim tunelima (5-5.5 x 2-2.1m x dužina) nije loša. Varijanta sa plastičnim cevima nije tako skupa a može se dosta toga odraditi salata, spanać, mladi luk, rotkvice..., a kasnije paradajz, paprika, krastavci... Što se tiče isplativosti izračunaj sam. Sve stavi na papir, cene objekta ćeš lako naći a za cene povrća pitaj domaćicu ona to najbolje zna (ili komčinicu