Kod mene bala izgori za nekih 40tak minuta. Ako je prva bala u toku dana dotera do nekih 60tak stepeni, sledeću ubacujem kad voda padne na nekih 40tak stepeni i ta već može da zagreje vodu do 70-80 stepeni. Kako se kuća zagreva vremenski period dok voda ponovo ne padne na 40tak stepeni se povećava. Kod prve bale to bude max sat i po, dok kod npr. 6te bale to bude i do 3 sata. I nema šanse da prokuva kotao ako je bala ubačena kad temperatura vode ispod 50 stepeni (čak i kod stalno otvorene klapne, a inače klapna je otvorena do nekih 80 stepeni, tad se pritvori na oko 1cm a potpuno zatvara na oko 85-90). Tako je stanje kod mene, ali moram reći da su kod mene predimenzionisani radijatori, i to oni stari sa rebrima pa je sistem sa većom količinom vode.
Edit: ovo je kad se loži samo sojina slama i za temperature oko nule. Kad dani budu oko minus deset manji su ti vremenski intervali. Takođe, ako se dodaju šapurike ili suvo granje ili nešto slično dobro kalorično (npr. pre par dana je ćale ubacio džačić od koncetrata 10 kg sa ljuskama od orasa i nabio temperaturu do 90 i posle nije spala na 40 skoro 4 sata) onda je već drugačija priča zavisno od količine šapurika...