Žetva 2012

Evo malo slika od juce i prekljuce,sorte NS40S i Ingenio
Fotografija0204.jpg

Fotografija0209.jpg
Na ovim zadnjim slikama je njiva dugacka 1km pa smo je sekli na 3 dela da ne mora prikolica da me prati.Prinos na NS40 3400kg po lancu,hl 79,5 a Ingenio oko 3800 po lancu, hl 82.Sutra krecemo na Apac.

Juce skinuta DRAGANA sa dva hektara. Prinos 9700 kg vlaga 11.1 primese 2.4 a hektolitar 83.1 Nije sjajno ali nije ni lose

I kod nas je zavrsena zetva,prinosi sareni.U jednom kraju atara od 2400 kg po kj do drugog kraja atara do 3700 kg po kj.Naj prinos mi je andino sa 3840 kg/kj.Prosek za ovu godinu 3360 kg/kj.Nije kao prosle godine a nije ni lose.

svaka cast za prinose!

kod mene prosek 2,3t po lancu
lg arlekin i ns aria
trudili smo se da maksimalno sve ispostujemo vestak prihranu obradu zemlje zastitu od bolesti i pored svega toga prinos uzasan... odusevljen sam prinosima koji se prijavljuju i ovde i u temi psenica, svaka cas jos jednom:beer:

Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk 2

U vas tek završena žetva a ja i brat tek danas poćeli usližno radit jećmove u okolici,nit je odlićno nit je slabo,a pšenice budu za 10tak dana,nemam slika zaboravio ponijet fotoaparat

Sinoć konačno završena žetva, a slama ode na tender...:osmeh:
viewer.php
[/URL] [/IMG]

Danas i kod mene završena žetva, prošečan prinos 28 meteri po kj, Ingenija bilo 32,a Eurofita 24 metera po kj prosek, što se mene tiče stranjske sorte su na mojim njivama završile karijeru, od jeseni se vraćamo na domaće...

Poslednja izmena:
Malo kasnim sa javljanjem, kod mene urađeno u subotu, Apač 3075 kg/kj, vlaga 10,6 , hektolitar 78,60 , primese 2,60 , još je dobro i spalo od onoliko razvučenog nicanja i sazrevanja (bilo još zelenog klasja). Na drugoj parceli Balaton bio baš EXTRA, samo šteta što je parcela jako mala, i ostavljeno za seme, pa je prinos nezahvalno proceniti, ali ja ipak neodustajem od ovog asortimenta, pokazalo se, bar na momo terenu, da ako se sve odradi kako treba, i dobro nahrani, Apač i Balaton odskaču od ostalih.

juce sam zavrsio zetvu i pokoseno 70kj. sto je i naj manje od 2004god. svoje psenice nisam imao...
zetva je zavrsena bez i jednog kvara, samo mi se u 2 navrata desilo da nece da istovari psenicu iz boksa, malo se izlizali diskovi, a malo onaj konusni sistem sto priblizava disk na remen...
hteo sam naruciti siri remen od standardnog, od 24mm i da pokusam da zavrsim posao, al mi je rekao prodavac da ce me taj mali remen sa tom dimenzijom kostati preko 4000din. pa bas nebih eksperimentisao sa tom cifrom, uzecu nove diskove i gotovo...

Danas zavrsena kod mene zetva zadnja parcela 5.25 k.j skinuo apac sejan 5.12.2011 predsetvene djubre nije bacano,posejano 160kg po-kj iz ambara moga semena,bacena iz dva puta prihrana ,prvi put 100kg ureje,drugi put 100kg ana,prskano od trave i prihranjen sa 5kg po k.j ureje preko lista i oprskano od bolesti u fazi vlatanja....i na kraju ovo sto se vidi u prikolicama 15670kg
img0416yi.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] joS dva dana usluzno i dosta za ovu godinu.

Podvukao crtu za ovu godinu. Prinosi od 2950, do 3500 kg/kj, prosek za naplatu 3214 kg/kj. Realan prinos je malo veci, posto je u 3214 kg uracunat i odbitak na vagi, ali je to zanemarljivo.
Sve u svemu, nesto losije nego prosle godine, ali sam zadovoljan. Kako je bilo lose nicanje (6 kj je niklo tek u februaru), ispalo je ok.
Sada paznju prebacujem na kukuruz. Nadam se kisi, i dobrom rodu.

Nazad
Vrh