Žetva 2012

Kod mene u selu se recimo kosio juče Andino sa prinosom od 4000kg/kj.Par parcela jednog vlasnika površine oko 5ha.Takođe je košen i Apac sa 3800kg/kj na više od 20ha.Neko je potrefio nešto što mi nismo.

I kod nas su prinosi oko 3t/kj. Na oko je bilo odlicnih psenica, ali kad je kombajn usao u njivu ne curi u bunker. Drugar je imao 2500kg/kj, sa minimalnim ulaganjima, a stric 2800kg/kj sa svim i svacim, samo sto jos klasicnu muziku nije pustao na njivi :haha:

Ja sam do sada kosio samo ns 40s (postavljao sam i slike u temi psenica 2012)na izgled je jajko lepo izgledala,ali ne curi...na jenoj njivi 6 klase 22 m,na drugoj 5-6 klasa 27.Ja sam zadovoljan,posto mi je ulog mali i zakup isto.U ponedeljak cu raditi apac koji je na boljoj zemlji i agrotehnika je skroz ispostovana,i zastita uradjena,jedini problem je sto je malo redji jer je nikao pod snegom,pa cu tu videti razliku,sta je isplativije

zavrseno kosenje zito rezultati sledeci talas prinos 33ookg po kj vlaga 10.5 a hl 84.a andino 3800kg po kj vlaga 10 a hl 83.2 niosam verovao da ce biti takav hektolitar

Danas urađen apač,3570 kg /kj.Hektolitar 80.
Uradili smo i 6-7 kj Balatona ,sutra ćemo završiti pa ćemo znati i prinos.Po slobodnoj proceni oko 4 t /kj.
Apač

Balaton

"Mali" prevoznik

evo i mi danas posle podne poceli
24pgi1d.jpg

35m14zs.jpg

Jučerašnji snimak,
"majstor" bojkotuje slikanje te sam morao da odustanem.

---------- Poruka napisana u 14:35 ---------- Prethodna poruka je at 07:45 ----------

Žetva 2012 završena.
Balaton ,4100 kg /kj.
Prosek na 40 kj , 3590 kg/kj.

Isto svuda, izgleda.
Utisci su da su se psenice jako lose izbokorile i tu je glavna caka ovogodisnjeg roda.

Nazad
Vrh