Šumske jagode

ja sam posadio oko 2400 zivica 20 aprila na oko 430 metar nad. vis.a...postovao sam program prihrane, odnosno otprilike na svaki cetvrti dan folijarna prihrana i kada nije vlazna zemlja preko sistema kap po kap...uvek sam stavlajo manju dozu prehrane nego preporucenu da ne bi preterao ali su dobijale konstantan kolicinu svakog 3-4-5 dana zavisno od vremena...po meni one su dosta dobro napredovale, skoro sve su se rascetale, listovi veliki i siroki, vec pocele i manji prinos da dajui ocekujem za desetak dana da ce se prinos uvecati....za 7-10 dana cu postaviti i mrezu pa cemo da vidimo....imao sam i verovatno zbog kise neka uvenuca ali sta je tu je ....prva mi je godina pa ucim...

Sada je kasno za luk, a ja nemam foliju.
Oni pokupe kad su u prolazu, kada ima vise proizvodjaca jagodu, nekim poteraju sadnice, nekom hemiju, tako da I'm se isplati. Ja javim da imam jagode, pa kad su u prolazu jave se I svrate.
Sanja, ako ti treba imam broj telefona Florivinog vozaca koji otkupljuje sumsku jagodu na terenu.

Hvala puno Miljkoni, dobila sam i ja tu poruku...ono sto mi je bitno to je da su pocele da cvetaju. Sledece nedelje postavljam mrezu...kada mogu da se nadam prvog berbi? po koliko kilograma predajete florivi...cekate da se nakupi vise ili je to nebitno?

Ja tek sad videh Miljkoni da si iz Kragujevca..dobar ti dan sugradjanine:) mislim, dobar dan svima:)

Ja od prihrane koristim samo koprivu i za sada sam zadovoljan.Mada nisam imao priliku da vidim koja je razlika za tim skupim preparatima.Ja od skoro 2000 sadnica dnevno imam oko 150 grama dnevno.Ja neke berem poluzelene jer ih buba pojede cim malo bolje uzore.

Pa onda ja nesto nisam dobro procitao?Jer kako sam citao na Florivinom sajtu pisu za prihranu samo djubrivo 20:20:20 i 4:10:40 nije uopste jeftino jedino ako vi imate povoljnosti ako imate prijavljeno gazdinstvo?Ili pak koristite druge preparate?

Pa onda ja nesto nisam dobro procitao?Jer kako sam citao na Florivinom sajtu pisu za prihranu samo djubrivo 20:20:20 i 4:10:40 nije uopste jeftino jedino ako vi imate povoljnosti ako imate prijavljeno gazdinstvo?Ili pak koristite druge preparate?
Nemam nikakve povoljnosti.
Prosta racunica je:
Broj fertigacionih prihrana mesecno je do 4 I broj folijarnih do 8. Devet meseci se prihranjuje max. Na hiljadu biljaka ide 1kg prihrane fertigaciono I 30g folijarno. Bery, 4:10:40 I 20:20:20 sure u proseku 213 din po kg, 30ml za folijarno je u proseku 15din.
Sve to kad preracunas, mesecno je 972din, godisnje 8748din, za 1000 biljaka.

Baš tako borkov, to su te cene mozda malo esto više 220-250 din. Ja sam sada probao sa haifinim programom u pricipu isti je odnos n:p:k. Neko koji rade sa većom jagodom su imali bolja iskustva sa haifom pa.....Dobro i ovo fertigacino zavisi od zemljišta i vremena može biti i duplo veći broj puta...

Ok samo napisite gde nabavljate djubrivo?Jer kod mene hoce da deru po pitanju toga a deru i ovi iz brze poste pa ispadne postarina kao pola paketa.I molio bih nekog da napise koliko se ta djubriva razlikuju od ovih sto ja koristim.Nebih da ispadnem provokator ali me iskreno zanima da li je neko koristio samo koprivu kao prehranu i koliko se razlikuje od vestackih prihrana?Ja jos uvek nemam nikakve zarade od ovoga pa mi se i ne daje novac za preparate.Zadovoljan sam kako cveta ali zato skoro svake nedelje prihranjujem rucno sa djubrivom od kopriva.Vec sam napisao da svaki dan naberem oko 150 gr ali to nije to no videcu kako se ponasa na dalje mislim da bi trebalo da bude veceg prinosa?

Kopriva kao izvor azota, preslica/konjorepa kao izvor fosfora I gavez kao izvor kalijuma, su najbolja kombinacija, ali mislim samo kao dodatak preporucenim vodotopivim djubrivima. Fitofert sam izabrao jer Im je zastupnik agromarket, firma iz kragujevca, tako I ti izaberi ono sto ti je blisko, ili cak vidi sa ovima od kojih si kupio sadnica da od njih kupis I djubrivo.

evo ih i moje jagodice sa mrezom :osmeh:

20160620_161631.jpg
20160620_161631.jpg
20160620_161543.jpg
20160620_161543.jpg

I ja sam tako nesto sadio aprila i jaku su se lepo razvile.Sda me je sramota da izbacujem slike jer su urasle,zato sto sam uzeo losu foliju pa se raspala cela.A zaboravih da se pohvalim da sam danas posle 3 dana pauze nabrao 3100 grama sto je i bio moj cilj znaci kilogram dnevno.

Nazad
Vrh