Šumske jagode

Nebitno je, dovoljno je i reći svoje iskustvo koliko toliko, kroz neko vreme biće i veće :)
I ja sam po njihovoj preporuci ali mora nesto i jače za zemljišne insekte....talstar i sl.....

Da li neko nema informaciju o ceni mreže za zasenu kod Vas u vasem kraju ili informaciju uopšte? Iskreno tražim povoljniju ponudu a slabo ima oglasenih prodavaca. Da li je koristite u svojim zasadima i koji procenat sečenja?

Mreza 40% sencenja je 20 din po kvm plus postarina, izadje oko 22din, potrazi po netu, u maloprodajama je skuplja od tih 22 din.

Hvala borkov, tražio nešto našao skpulje pogledaću još. Tu je oko 20 din kao što kažeš. Ja rekoh da nema negde jeftiije :osmeh: , Kakvo je tvoje iskustvo sa mrežom? Da li je dovoljna ta 40% i jel je ti stavljas?

sanjasanja ja kupio zamke za krticu i mogu ti reci da se veoma efikasne.Narucio od coveka na kupujem prodajem 800 din jedna.Ja sam za 3 dana sest uhvatio.Amislio sam da je tu samo jedna.

- - - - - - - - - -

sanjasanja http://www.kupujemprodajem.com/KRTICE-U-PLASTENIKU-zamka-za-krtice-24802961-oglas.htm?filter_id=81910 evo linka od lika sto sam kupio od njega zamke za krticu.

Probaću nazvati ali mislim da je oglas star, isti čovek prodaje po oglasu na kupujemprodajem 20 din m2. U svakom slučaju hvala. A što se tiče krtica jest ih baš primetili ili predpostavljate da ih ima u zasadu?
Ja sam trenutno imao bukvalno sušenje nekih 10-tak sadnica. Lepa jaka i odjednom......Proverio nema nekih simptoma jedino sto sam kod nekoliko primetio prazan prostor (obrušena zemlja) blizu, oko bokora. Do sada nije bilo znači da je nesto izazvalo ili nesto od insekata (rovac i sl. njih sam video) ili....

Hvala ti puno, otac moj pokusava da ih se resi sa svim i svacim, godinama u nazad, prenecu mu tvoje iskustvo:)

sanjasanja ja kupio zamke za krticu i mogu ti reci da se veoma efikasne.Narucio od coveka na kupujem prodajem 800 din jedna.Ja sam za 3 dana sest uhvatio.Amislio sam da je tu samo jedna.

- - - - - - - - - -

sanjasanja http://www.kupujemprodajem.com/KRTI...-za-krtice-24802961-oglas.htm?filter_id=81910 evo linka od lika sto sam kupio od njega zamke za krticu.

- - - - - - - - - -

Ivane, treba se samo dobro raspitati, nesto mislim da je 40% malo...ako nesto izguglas ili saznas, javi, i ja to moram kupiti vrlo brzo...ne brinem toliko zbog sunca u ovom periodu, ali me plasi grad..javljaju neko nevreme, a i pre par dana je u kg-u padao grad..doduse ne tamo gde su mi i jagode, ali sta znam..bolje da stavim nego posle da uzmem konopce:)

Probaću nazvati ali mislim da je oglas star, isti čovek prodaje po oglasu na kupujemprodajem 20 din m2. U svakom slučaju hvala. A što se tiče krtica jest ih baš primetili ili predpostavljate da ih ima u zasadu?
Ja sam trenutno imao bukvalno sušenje nekih 10-tak sadnica. Lepa jaka i odjednom......Proverio nema nekih simptoma jedino sto sam kod nekoliko primetio prazan prostor (obrušena zemlja) blizu, oko bokora. Do sada nije bilo znači da je nesto izazvalo ili nesto od insekata (rovac i sl. njih sam video) ili....

Najjeftinija koju sam nasao ( a da nije bas losa) je 20,00 dinara po kvadratu....naravno od 40% one jače imaju ali samo na 90% niko nema na 60% recimo sto bi bilo najbolje.....mislim ima kao oglas ili imaju u ponudi ali treutno nerade njih ili uvoznik ili sta znam već.

To je taj sto si nasaso za 18, star oglas, sad je 20, iz nisa mislim. Ima sigma promet od 60% ali mi sirina od 6m ne odgovara pa nisam ni pitao za cenu

Ja se sa njima (sigma) čuh u četvrtak čovek mi reče da imaju samo od 40% i ona je 23 dinara, proveriću ponovo. Hvala u svakom slučaju

I ja sam imao to razmišljanje, nego mislim da je mnogo da bude dupla po 40%. Ali nije ni ta mrežica stvarnih 40% kao što se i kod nas sve prodaje pa možda i može. Probaću ako ne nađem od 60% odgovarajuću, uzeću 40% sada, a ako treba kasnije dodati. Neznam možda neko ima više iskustva pa da vidimo i kako šta bi bilo najprikladnije?

ја сам узела шумску јагоду, регина...свашта има о њој да се нађе по нету и да се прочита овде на форуму...засадила сам почетком априла, из ивањице узела саднице и била презадовољна са њима..за сада је све ок, али је рано да било шта друго коментаришем...

I ja sam isto sortu "regina" , kao što i sanjasanja kaže ima ovakvih i onakvih komentara....

- - - - - - - - - -

Ima li ko iskustva sa tretiranjem (zaštitom) jagoda redovnim hemijskim sredstvima? Ovo tretiraje samo trifenderom nije baš za pohvalu iako je njihova preporuka. Mislim lično je moje mišljenje. Kingbo donekle i talstar je ok, ali izgleda da moraju i druge zaštite za jagodu. Mada u suštini sve je individualno i zavisno kako od same sadnice, tako i od zemlje, terena i područja gde je i sl.

trifender, kingbo, scudo...za sada je to..prihrana sa fito fert 10 40 10..to je ono sto sam ja dobila od njih...da li ce imati potrebe za jos necim- videcemo....:)

- - - - - - - - - -

ja sad zvala sigmu promet, oni mi rekose da nemaju u opste mreze od 40%, vec od 30-35%....ostavila sam kontakt telefon da probaju da nadju pa da mi jave cenu...

Nazad
Vrh