Šta sa otpadnom ambalažom od herbicida?

sory mrzilo me da tipkam... a i mislio sam da je dosad resen taj problem jer od prethodnog posta pa do mog je proslo vise od godine. u subotici ima jedna firma koja otkupljuje plastiku samo sam zaboravio kako se zove... a i jedan ganci dolazi kod nas pa odnosi,tako da mislim da plastika i nije toliki problem kao staklo. niko ga nece! na kraju krajeva plastiku mozes na lomacu a staklo.. iskopacu naziv firme pa cu da okacim broj. a broj gancija imam samo sto ne znam koliko je ispravan i spreman da putuje a i ne verujem da mu se isplati. ustvari necu govoriti u njegovo ime evo njegov broj pa ko hoce nek ga zove. 0637666156 STEVO IZ ADORJANA. Broj ste dobili od sinise iz djurdjina ako pita.

Lepo da se neko setio najzad da otkupljuje. :D
Juče mi priča drugar u Nemačkoj veći marketi otkupljuju pet ambalažu, 25 centi flaša. Naravno djubreta nigde....

Pa da.... A kod nas je flaša 2l puna soka(jeftinijeg) oko 40 centi.... Ama nek daju samo po 5-10 dinara po flaši i svi bi skupljali...

Sada upadam kao padobranac :haha:
Kod nas u Bečeju je bilo predavanje, čini mi se zimus ili ove godine u rano proleće, o upotrebi prskalica, baždarenju istih, izdavanju sertifikata tj. nekih potvrda o izvršenoj obuci za rukovanje prskalicama-atomizerima i o načinu odlaganja ambalaže u kojima su bili pesticidi.
Tada je bilo reči o tome da pesticidi neće moći da se prodaju-izdaju iz trgovine-skladišta bez "recepta" zaštitara (količina određenog po jedinici površine, utrošak vode, vremena upotrebe, npr:večernji sati odxx doxxh, temperature za vreme primene), a ambalaža će biti u obavezi da se vrati tamo gde je izdata.
Dokle se sa tim stiglo ne znam ali čuće se...
Predavanja je držala stručna savetodavna služba iz Vrbasa.

Zamisao im je dobra, ali tu ima još mnogo što šta da se izreguliše...
Trgovina pesticidima će tada morati da ima poseban mag. prostor za odlaganje takve ambalaže i još dosta drugih stvari koje sam čuo od zaštitarke koja radi u jednoj takvoj trgovini.

kod mene postoji par firmi koje besplatno preuzimaju svu ambalazu od herbicida (na veliko) i ostali plastični otpad (najlon i mrezu od bala) i sami si dolaze po to. za manje kolicine ambalaze su posebni kontejneri gdje se ona odlaze do preuzimanja od tih firmi plus sto je svaki trgovac duzan preuzeti ambalazu ako je kod njega kupljeno sredstvo.

Nazad
Vrh