@Dej@n,
ako si pročitao predhodne postove, naziru se neka rešenja - skupa (robins), ali i uradi sam (ostali). Temperaturu sam konkretno smanjivao pomoću dva ventilatora na različitim visinama - viši ubacuje, a niži izbacuje vazduh, odnosno obezbedjuje se cirkulacija vazduha.
Voditi računa da to ne bude na najvećim ventilator brzinama. Pored toga, kao je suviše suv vazduh, dodatnu vlažnost obezbedjivao sam pomoću vlažnih (mokrih), krpa ispred ventilatora koji ubacuje vazduh - naprave se zastori od dve-tri mokre krpe sa razmakom od par desetina cm., najbolje retka gaza da bi vazduh lakše prolazio. Takodje sveža voda, tokom dana više puta menjanje vode uz obavezno dodavanje zakiseljivača u vodu - najbolje domaće jabukovo sirće.
Medjutim, bez obzira na potrebu da se napravi profit, ako objekat nije namenski i po PS uradjen - ventilacija i hladjenje, odnosno, doista toga jepomoću "štapa i kanapa" savet moje malenkosti je:
obavezno letnja pauza - poslednja tura za klanje, najkasnije od 15. juna, a prva, nova, tura malih pilića - druga polovina avgusta.
Biće mi drago ako sam bar malo pomogao!