Širokoredne sejalice "Maja" i "Lara"

Dva fergusona i same titan 190, imam agriu kukuruznu sejalicu ali ne moze da useje gde je tvrdja priprema, za pravu diskosnu sejalicu nemam traktor oba da se kupi to je velika investicija i onda trazim sta bi mogao sa fergusona da vucem, ima diskovi da se stave od pla met zrenjanin da li ima neko iskustva sa njima
Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
Jel taj same ne može da spremi njivu da useje agria? Koju mašinu koristiš u setvospremiranju?

Jel taj same ne može da spremi njivu da useje agria? Koju mašinu koristiš u setvospremiranju?
Pripremu radim sa poluteskom drljacom uradi se lepo ali uvratine budu tvrde i nekad se desi kad ne izmrzne oranje da bude losija priprema ne u smislu grudvavo vec tvrdo

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Moze Majevica raonik u polutesku Tupanjac da seje, mora biti raonik ostar kako kaze Matic i ide to. Mnogo bolje je po meni setvospremac na 8-9cm i onda posejes lepo na 5cm lagano Majom

Dva fergusona i same titan 190, imam agriu kukuruznu sejalicu ali ne moze da useje
Ah da, Same-a imaš.... Eto, čini mi se da sam u pravu. Jer ako si kupio Same -a, vrv težiš i Ferdinande da zameniš jel tako?
Moje mišljenje je da, ako ćeš ići na konkurs na povrat, ako vremenom misliš uzeti malo jači traktor za površinske radove, onda treba da uzmeš diskosnu Maju pa ako slučajno Ferdinand ne bude mogao da je digne sa diskovima, lako ćeš ih skinuti a vratiti kada zameniš traktor.
Što se tiče visine dizanja i to se reši sa kraćim uspravnim polugama tzv tregerima.

Jel ima neko sliku tog oštrog raonika?
Novi Majevicini raonici izgledaju tuplje od raonika od Nodetke koja je posejala 200 kj.
Nervira me ako je malo vlažnije,rije ko krmača.

Poslednja izmena:
Mozes ti da ga ostris (no pun intended) kolko hoces ,najgora diskosna sejalica ce sejati bar nekoliko puta bolje od najbolje raone.Haters will hate as always,ali sta je tu je drugari,ko god moze kupuje diskosnu,ko ne moze radi sa raonom i tesi sebe uvek da mu sluzi,radi posao jel,i to je ok ...ali neki sto je najgore ubedjuju i druge da je to dobro,sto ne valja nikako.

@ljusha imam nov rezervni raonik pa mogu da slikam sutra. Stare sam navarivao i prema tom novom oblikovao (otprilike).
Rije jer je duboka priprema. Uradim pripremu na 5-6cm i sejem na tu ili malo veću dubinu... Uglavnom, pustim da nož pravi kanal u tvrdoj podlozi. Ono što @bojcetic predlaže, nzm, meni se to ne sviđa... Po meni u takvoj pripremi seme ostane u mekoj podlozi i sa slabijim kontaktom sa zemljištem.
@Arkadije za tvoj tip zemljišta verujem da je diskosna die beste, ali za našu polu peskušu je raona sasvim dobra sejalica. Retke su situacije (kao jesenas npr) da nam njive nisu videle kišu par nedelja da ne kažem meseci a pre toga smo imali jedan nalet kišurine-pljuska koji je napravio dar mar sa friško pripremljenom zemljom za setvu repice. Za uspešno nicanje (60%+) su odlučivale nijanse. Al dobro to je već druga tema.

Ah da, Same-a imaš.... Eto, čini mi se da sam u pravu. Jer ako si kupio Same -a, vrv težiš i Ferdinande da zameniš jel tako?
Moje mišljenje je da, ako ćeš ići na konkurs na povrat, ako vremenom misliš uzeti malo jači traktor za površinske radove, onda treba da uzmeš diskosnu Maju pa ako slučajno Ferdinand ne bude mogao da je digne sa diskovima, lako ćeš ih skinuti a vratiti kada zameniš traktor.
Što se tiče visine dizanja i to se reši sa kraćim uspravnim polugama tzv tregerima.
Ferga nije u planu da se menja skoro i gledam da uzmem najbolje sta bi on mogao da nosi i da radi, dizanje nije mi problem okrenuo sam gde se kaci podizna poluga i dobio je na visini dovoljno

Ok, možda ne skoro. Ali kada ga zameniš, imaš rešenu sejalicu. Ja bih uzeo Maju da sam na tvom mestu. Drugo, a da može ferga nositi i da je za tvoj tip zemljišta, a da je bolje nzm da li postoji. Ispravite me ako grešim.

Nazad
Vrh